25n
25N
25N

Ribó reafirma la seua aposta per Fira València per l'impacte econòmic de la ciutat

Ribó reafirma la seua aposta per Fira València per l'impacte econòmic de la ciutat
21/03/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat l’efecte multiplicador de l’activitat de Fira València en l’economia de ciutat de València, de l’àrea metropolitana i de la Comunitat Valenciana. Ribó ha intervingut en la presentació de l’Estudi d’Impacte Econòmic de l’activitat firal corresponent a l’exercici 2017, realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmica (IVIE) i dirigit pel catedràtic Joaquín Maudos, en el qual es destaca que l’impacte en l’economia valenciana va aconseguir els 515 milions d’euros en un any en què va rebre 450.000 visitants i 3.217 expositors.

«Este estudi posa negre sobre blanc el que ja suposàvem: que l’activitat de Fira València tenia i té un efecte multiplicador en l’economia de la ciutat de València, l’àrea metropolitana i la resta de la Comunitat». Ribó ha recordat que des que presideix el Patronat de la Fira sempre ha considerat «evident» que «aquestes instal·lacions eren el millor aparador per als productes i servicis del nostre teixit productiu, al mateix temps que rebem visitants i expositors de mig món, i tot això tenia un efecte directe en termes de producció, renda i ocupació en el nostre entorn més pròxim».

UNA GRAN INVERSIÓ QUE DINAMITZA ELS SECTORS PRODUCTIUS

Ribó ha afirmat que unes xifres que parlen d’un impacte econòmic de 515 milions d’euros a la Comunitat Valenciana – el que suposa un 0,5% del PIB total de la Comunitat- en un exercici en què Fira València va rebre 450.000 visites i va acollir a 3.272 expositors «ens reafirmen en les nostres previsions més optimistes». L’alcalde ha destacat igualment l’ocupació directa i indirecta generada per la Fira: «11.143 persones, és a dir el 0,6% del total de l’ocupació a la Comunitat Valenciana. Els sectors més beneficiats, com era previsible, van ser els dels servicis a empreses, el comerç, l’hostaleria i el transport i les comunicacions».

Abans que l’equip redactor haja entrat en el detall de l’estudi realitzat, Ribó ha destacat com una de les seues conclusions més reveladores que «per cada euro de despesa de funcionament de Fira València en 2017, la seua activitat va generar un impacte de 10,2 euros en el PIB de la Comunitat Valenciana, i per cada milió d’euros gastat s’han creat 221 llocs de treball». L’alcalde ha ressaltat eixe efecte multiplicador en la nostra economia i en la creació d’ocupació, abans d’afirmar que «Fira València és una gran inversió que dinamitza i promociona els nostres sectors productius».

Ribó ha recordat que «els nous governs arribats a la Generalitat i l’Ajuntament començaren un procés de reestructuració de Fira València que es troba en execució, un procés complex que està portant més temps del previst degut sobretot al caos que van deixar els anteriors gestors». En opinió de l’alcalde i president del Patronat de Fira València, l’informe presentat hui suposa un reforç i un aval per a continuar treballant des de la Generalitat, la Fira i l’Ajuntament. «Fira València és un instrument clau per a la dinamització i promoció de la nostra economia. És el millor aparador al món dels nostres productes i serveis, que ens ajuda a apostar pels sectors intensius en disseny i tecnologia i genera ocupació estable i de qualitat».

Ha conclòs Ribó la seua intervenció assenyalant que «els poders públics no podem fer una altra cosa que apostar per Fira València i per aconseguir augmentar la seua activitat amb noves exposicions i activitats en les seues instal·lacions per a incrementar, més encara, el seu efecte multiplicador en l’economia valenciana».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 17 =