25n
25N
25N

Ribó: 'Volem erradicar el masclisme i la desigualtat d'arrel'

Ribó: 'Volem erradicar el masclisme i la desigualtat d'arrel'
14/09/2017 -

El Centre Municipal de la Dona, CMIO, disposa en aquest mandat, per primera vegada des de la seua creació, de pressupost propi per a dur a terme les polítiques d’igualtat que, ha assegurat l’alcalde, són “prioritàries per al Govern Municipal”. Joan Ribó ha visitat aquest matí el centre, acompanyat per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

“Este centre constitueix un exponent de la política municipal del Govern de la Nau, al qual li importa molt la igualtat de gènere i de l’apoderament de la dona en tots els seus vessants”, ha subratllat l’alcalde en acabar la visita. De fet, ha sigut en aquest mandat quan el CMIO disposa de pressupost propi, quasi un milió d’euros, per primera vegada des de la seua creació fa quasi 15 anys.

“Tenim ja diversos locals, que hem dotat pressupostàriament, i amb els que podem fer moltes coses”, ha explicat Ribó, el qual ha recordat que les polítiques d’igualtat i de prevenció de la violència de gènere “no sols suposen una tasca policial, sinó que comencen abans, en els processos educatius i d’apoderament de les dones”. Així, ha comparat el local que existia en mandats anteriors per a aquests propòsits, “totalment inadequat i insuficient”, amb els “locals dignes” que hi ha ara. “No ens resignem a haver de lamentar les morts per violència de gènere, volem erradicar el masclisme i la desigualtat d’arrel”.

Precisament, l’alcalde ha anunciat que incidirà de manera especial en aquestes polítiques durant el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, que se celebrarà la setmana que ve, i que suposa també una novetat en aquest mandat després de més de dues dècades sense ser convocat. “És molt important treballar en polítiques d’igualtat –ha reiterat JoanRibóojecte educatiu, Isabel Lozano, durant la visita al Centre Municipal d’Informació i Orientació a la Dona (CMIO).

La regidora, també responsable de les polítiques d’Igualtat, ha manifestat que les cues que s’han generat amb motiu de les matriculacions “són les pròpies d’un procés presencial”, i ha aclarit que, precisament per això, “l’objectiu de la Universitat Popular és consolidar el procés de matriculació “on line” que ha encetat enguany “perquè es tracta d’un sistema molt més racional i modern i, per això, ja ho apliquen moltes institucions acadèmiques”.

Per altra banda, la regidora ha reiterat, davant les preguntes dels periodistes, que les classes començaran el 2 d’octubre, i ha demanat “que no es generen alarmes innecessàries”. “No hem de veure foc on no hi ha incendis”, ha conclòs, en referència a les crítiques del Partit Popular.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =