25n
25N
25N

Ribó: "El Port de València ha d'apostar per la descarbonització"

Ribó: "El Port de València ha d'apostar per la descarbonització"
06/08/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una valoració «positiva» per la intenció de la Generalitat de realitzar una reunió per a fixar els criteris del desenvolupament del Port de València. Segons ha indicat Ribó, «el Port ha de fer una aposta decidida per la descarbonització i pel transport ferroviari. L’accés nord s’ha de fer tenint en compte que València és un node fonamental del corredor mediterrani i, per tant, la solució de l’accés nord ha d’estar integrada dins d’aquest node, o dit d’altra manera, dins del corredor mediterrani».

En definitiva, l’alcalde Joan Ribó s’ha reafirmat en la seua proposta per a l’accés nord al port que, segons ha indicat, «compagina el respecte al medi ambient amb el desenvolupament econòmic de la ciutat». La proposta de Ribó suposa construir un accés nord al port que siga de caràcter ferroviari i que estiga acompanyat de la creació d’una estació intermodal a Sagunt que evite la duplicació del nombre de camions que circulen per l’entorn del port. A més, aquesta opció, segons ha indicat l’alcalde, «suposaria un impuls clar i definitiu al Corredor Mediterrani, al túnel passant, al soterrament de vies i al Parc Central que tant de temps anem reclamant els valencians i valencianes».

Ribó ha valorat «molt positivament» la reunió anunciada pel conseller Arcadi España, ja que «caminar cap a aquesta solució significa aproximar-nos al model d’Europa, on ja funcionen diferents experiències per a utilitzar únicament el tren amb l’objectiu d’evitar la contaminació. Pensem en el tren perquè és el vehicle del futur i és el que s’està imposant en Europa; perquè és el que necessitem a València i creiem que hem de vincular-lo a un corredor, el Corredor Mediterrani, que és imprescindible desenvolupar».

L’alcalde ha afegit que «la proposta que tenim és molt senzilla. Sabem que l’accés nord suposa un augment de la producció del Port i ens sembla positiu, però també sabem que alhora comporta problemes mediambientals, i això és el que hem d’analitzar i hem d’evitar. Creiem que és important la reunió plantejada per la Generalitat i es pot aprofitar per a buscar solucions en positiu. Crec que podem parlar d’utilitzar el túnel de Serradora per augmentar la capacitat productiva del Port i, alhora, minimitzar l’impacte mediambiental de l’ampliació».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + un =