25n
25N
25N

Ribó proposa crear una comissió mixta Ajuntament-Generalitat per abordar la crisi de la Covid-19 a València

Joan Ribó: “entenem que les mesures sanitàries són totalment necessàries; ara cal dotar-nos d’un aparell de coordinació eficaç entre les dos administracions”

Arxiu

Ribó proposa crear una comissió mixta Ajuntament-Generalitat per abordar la crisi de la Covid-19 a València
28/08/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha proposat este matí esta Comissió Mixta, integrada per representants de l’Ajuntament de València i per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que hauria de servir “per avaluar la posada en marxa de les mesures necessàries que ajuden a limitar l’expansió de la pandèmia”. Es tracta, segons ha dit l’alcalde Ribó, “d’un instrument de coordinació eficaç entre administracions, que pot ser definitiu o transitori mentre dure esta situació”. L’alcalde al·lega dos motius principalment: “en primer lloc, per l’especial i preocupant situació que la Conselleria reconeix en la nostra ciutat, i en segon lloc, per l’elevat volum de població que no només viu a València, sinó que cada dia entra i ix de la ciutat”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat este matí la Resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que prorroga durant dos setmanes més les mesures que pretenen pal·liar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 a la ciutat de València, on la Generalitat reconeix “un major nombre de casos observats, per damunt del nombre de casos esperats”. L’alcalde ha donat tot el seu “suport a les mesures oportunes per a fer front a esta crisi sanitària sense precedents, i ha reiterat que l’Ajuntament estarà a l’aguait de tot el que marquen les autoritats sanitàries, per a complir-ho i fer-ho complir en la mesura de les possibilitats i els recursos del propi Consistori”.

Joan Ribó ha apostat “per la coordinació entre institucions” i per això ha proposat una Comissió Mixta entre Ajuntament i Generalitat, integrada per representants del Consistori i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Esta Comissió Mixta hauria d’abordar “l’avaluació de les mesures necessàries i la seua posada en pràctica en la ciutat, per dos raons principalment. En primer lloc per la preocupant situació que, tal i com reconeix la pròpia Conselleria, es viu en estos moments a la ciutat, i en segon lloc, per les especials característiques de València respecte a la resta de la Comunitat Valenciana: una ciutat amb un elevat volum poblacional on, per tant, és més probable la reproducció de rebrots, i amb una àrea metropolitana molt dinàmica, amb milers d’entrades i eixides de persones a la ciutat cada dia, la qual cosa fa més possible encara la introducció de nous focus de contagi en València, o l’expansió de possibles contagis fora de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + disset =