caixa popular

Ribó: 'Estem treballant per solucionar els problemes d'Orriols'

Ribó: 'Estem treballant per solucionar els problemes d'Orriols'
25/05/2017 -

Estem treballant intensament per solucionar els problemes d’Orriols”, ha manifestat l’alcalde, Joan Ribó, en relació amb la situació d’aquest barri. L’alcalde s’ha referit a aspectes concrets com la tramitació per adjudicar l’execució del parc de l’Ermita d’Orriols i la possibilitat de desdoblar el centre de servicis socials, tenint en compte la gran demanda existent en el barri. Quant a la seguretat, la regidora Anaïs Menguzzato ha ressaltat la gestió perquè es presenten denúncies, s’identifique les persones que estan ocupant els habitatges privats origen del problema, i puga la Policia Nacional procedir-ne al desallotjament.

Ribó ha comentat que l’adjudicació del futur parc de l’Ermita “s’ha retardat perquè s’hi han presentat 17 empreses” i, abans de donar-li la paraula a Menguzzato, ha explicat que el problema d’inseguretat és el que més preocupa els veïns “i per això hem pres ja algunes determinacions”, com és demanar la coordinació entre la Policia Local i la Policia Nacional. Mentre l’alcalde i la regidora de Protecció Ciutadana realitzaven aquestes declaracions diversos regidors s’han dirigit al grup de veïns d’Orriols concentrats a la plaça per conversar amb els seus interlocutors, escoltar les raons del seu malestar, i ressaltar la voluntat municipal d’atendre les seues reivindicacions.

La responsable municipal de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha afirmat que “ja fa sis o set mesos que estem treballant de manera intensa. És cert que són unes poques famílies les que estan generant aquests problemes de convivència i de seguretat en dos o tres edificis i estan provocant una situació insuportable per a la resta dels veïns, però el procediment d’actuació és lent perquè estem en un país garantista on el primer que hem de fer és denunciar aquelles persones que estiguen ocupant aquestes vivendes”. També ha recordat, com a problema afegit, “que la propietat d’aquestes vivendes no és de l’Ajuntament ni de cap administració, sinó de propietaris privats i d’alguns bancs”.

En aquestes circumstàncies “estem fent gestions perquè es presenten les denúncies, i al moment en què es done aquesta condició, la Policia identificarà les persones que estan ocupant aquestes vivendes i generant aquesta situació insuportable de convivència i la Policia Nacional haurà de procedir als desallotjaments”.

Per la seua banda, el regidor de Participació i president de la Junta de Districte d’Orriols, Jordi Peris, ha dit que “les reivindicacions dels veïns d’Orriols són legítimes i entenem el seu malestar. Però volem dir-los que no estem parats. Hem contactat amb els bancs propietaris de les vivendes ocupades i ja està en mans dels jutges aquest conflicte. D’ací a poc temps tindrem una sentència i podrem començar a actuar. Aquesta és l’acció més urgent que hem desenvolupat, però alhora estem tramitant diversos plans d’actuacions per a revertir la precària situació sociolaboral del barri que durant molt de temps ha estat abandonat. Els treballs de coordinació entre les diferents àrees de l’ajuntament implicades en aquest problema van a bon ritme i prompte tindrem bones notícies per als veïns. Orriols és un barri viu i un exemple de convivència intercultural. No hem de deixar que conflictes concrets i localitzats, desvirtuen la verdadera realitat del barri”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats