25n
25N
25N

Ribó es presenta a les primàries per a renovar el seu “pacte amb la gent” i “consolidar el canvi”

L’actual Alcalde de València assegura que la seua voluntat és “reeditar el Govern de la Nau” en la pròxima legislatura

Ribó es presenta a les primàries per a renovar el seu “pacte amb la gent” i “consolidar el canvi”
14/02/2019 -

L’actual Alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat de forma oficial aquest matí la seua candidatura a les primàries de Compromís com a cap de llista. I ho fa amb un projecte que pretén “renovar el pacte amb la ciutadania de 2015” amb “honestedat en majúscules”, una gestió econòmica “millor que la de la dreta” i amb una clara aposta per la sostenibilitat i la modernitat.

En concret, allò que persegueix és un pacte basat en el diàleg amb el veïnat i amb diferents grups polítics “que ha funcionat fins al moment”, ja que, segons ha posat com a exemple, l’actual Govern de la Nau ha aconseguit aprovar els pressupostos municipals en temps i sense entrebancs. Així, a la qüestió de tornar o no a un tripartit, Ribó ha sigut clar en la qüestió: “La meua voluntat és reeditar el Govern de la Nau”.

En aquest sentit, el líder de la formació valenciana ha dit que hi ha dues opcions, “continuar mirant cap al futur o mirar cap arrere”, en referència a les candidatures de la dreta, que en les seues paraules “volen tornar al passat”, encara que no ha posat nom. Per això, ha defensat el seu projecte de “govern plural” i amable amb les persones a través del seu lema de campanya, ‘Jo amb Ribó’, que es basa en cinc eixos.

‘Jo amb Ribó’ és el nom escollit per a la campanya de les primàries del candidat

El primer pilar és ‘València de les persones’, que es refereix a l’augment de les ajudes socials a les famílies, la gestió eficaç i honesta del Consistori o l’eixida del Pla d’Ajust, “que ha demostrat una millor gestió que la de la dreta”. ‘València, ciutat dels barris’, en segon lloc, es basa en les actuacions que s’han fet en les diferents zones de la ciutat quant a infraestructures, mercats o nous espais, com el Parc Central.

El tercer eix és el de ‘València verda’, amb què ha fet referència a la nova concepció europea de la capital per l’anell ciclista, el nou sistema de mobilitat “menys contaminant i sostenible” i la protecció de l’Horta. A continuació, Ribó ha defensat ‘València cultural i popular’ com a quarta línia amb la menció de projectes que han equilibrat i combinat la cultura elitista i la dels barris, així com les festes. ‘València oberta i participativa’ és l’últim dels blocs de la seua campanya, on ressalta des de la diversitat social i cultural de la ciutat fins als pressupostos participatius.

Aquests cinc eixos han sigut els que han inspirat l’empresa de disseny Democracia Estudio, autora de la identitat gràfica de la candidatura de Joan Ribó, a elaborar els cinc cartells de les primàries de Compromís, amb el lema ‘Jo amb Ribó’.

D’altra banda, Ribó ha assegurat que no es planteja “no guanyar” i que des de Compromís es pretén ampliar el nombre de regidors i regidores, encara que sí que vol continuar amb el PSPV i València En Comú. Per a ell, huit anys són adequats per a aconseguir els reptes, per això ha explicat que després de la pròxima legislatura no tornarà a presentar-se. “I si ara no eixira, ja em plantejaré si continuar o no”, ha afegit.

L’actual alcalde també ha aprofitat la seua presentació oficial per a valorar el treball que han fet les seues regidories i ha assegurat que ha sigut molt positiu i clau per al canvi. A més, ha volgut deixar clar que el tripartit ha funcionat bé i que hi ha hagut tensions puntuals, però que ha primat la convivència i que “la personalitat de cadascú és positiva”.

Finalment, Joan Ribó ha valorat l’obertura de les primàries del seu partit i les 33 candidatures que es presenten per a 30 posicions diferents. “Són perfils molt variats: homes i dones, més majors i més joves, amb més trajectòria en política i vingudes de fora de l’àmbit polític, gent treballadora, professionals, autònoms… i de tots els districtes de la ciutat. Aquestes primàries són l’enveja de tot Espanya”, ha afirmat.

Per a votar cal ser major de 16 anys i estar empadronat al municipi. Totes les persones interessades a participar han d’apuntar-se abans de l’1 de març i podran votar telemàticament des del 6 fins al 8 de març (amb un enllaç que les persones inscrites rebran al seu e-mail i que després s’haurà de validar amb un codi que rebran en un missatge SMS) o, presencialment, el dia 9 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − tretze =