caixa popular

Ribó: "Hem aconseguit una candidatura democràtica com cap a Espanya"

L’Alcalde assegura que el gran objectiu “general” de Compromís és “tindre grup valencianista en el Congrés”

Ribó: "Hem aconseguit una candidatura democràtica com cap a Espanya"
11/03/2019 -

L’Alcalde de València, Joan Ribó, assegura sentir “satisfacció” després de concloure el procés de primàries de Compromís, en el qual ha sigut votat com a cap de llista pel 90,14% dels inscrits. “Assec satisfacció perquè, en primer lligar, no m’ha triat cap dit màgic de Madrid o Barcelona i, en segon lloc, perquè no m’han triat entre 100, 200 o unes poques persones més, com ocorre en altres partits”, ha assegurat el polític.

Ribó ha presentat la llista final a l’ajuntament enfront de la Casa Consistorial. Ací, ha assegurat que els resultats són adequats “després de passar per dos aspectes fonamentals; l’equilibre de sexes i l’equilibri de pluralitat de l’organització”, respecte a les entitats que componen Compromís. L’Alcalde considera el procés “molt important”, perquè estaven censades el “1,5% de les 800.000 persones que viuen a València”.

Després del cap de llista se situaven la resta dels guanyadors del procés de primàries. Ribó ha assenyalat la particularitat del procés per la seua “alta participació”. “A mi m’han votat 5.500 persones” ha assenyalat en contraposició amb el procés de primàries de Ciutadans, en el qual van participar menys de 750 persones i va eixir triat Toni Cantó.

Des dels candidats es llança un missatge de satisfacció perquè, asseguren, han aconseguit “una candidatura democràtica i participada com no s’ha fet una altra en la Comunitat Valenciana ni Espanya”.

“9 persones més ‘nosequantes'”

Ribó ha presentat dos grans motius pel qual la formació es presenta a l’alcaldia de València. “Volem consolidar i ampliar el Govern de la Nau, perquè estem satisfets amb el treball fet però creiem que és alguna cosa per acabar”, ha assenyalat com a primer motiu. Com a segon, ha volgut assenyalar que, “com tots els partits”, volen “ampliar al màxim la presència de Compromís” dins d’aqueix govern i “obtenir els millors resultats possibles”.

El candidat ha repassat els assoliments de València i assegura que ara la ciutat “s’ha vist a tot el món i ha guanyat premis”, però no perquè tenen “gran quantitat d’imputats com antigament”, sinó perquè estan fent “les coses bé”. Ribó creu que els qui componen la llista són gent capaç que han obtingut experiència de diferents àrees, com “la Generalitat, alcaldies o moviments ciutadans”.

Després de quatre anys de govern, Ribó creu que l’ordre final, canviat respecte al nombre de vots per paritat i formacions, és poc significatiu. “Per al meu el significatiu és que les persones que eixiran -que són 9 més ‘nosequantes’, no sabria dir-, són persones que han treballat molt bé”, ha assegurat.

L’Alcalde creu que aquesta legislatura han obtingut una experiència que millorarà el seu rendiment. “Eixirem a guanyar al costat dels nostres companys. Mónica Oltra i, per descomptat, Joan Baldoví, que volem que aconseguisca el gran objectiu: tindre per primera vegada en la història un grup valencianista en el Congrés”, ha conclòs.

Llista electoral

 1. Joan Ribó
 2. Isabel Lozano
 3. Glòria Tello
 4. Pere Fuset
 5. Giusepe Grezzi
 6. Lucía Beamud
 7. Carlos Galiana
 8. Sergi Campillo
 9. Luisa Notario
 10. Alejandro Ramon
 11. Ferran Puchades
 12. Pilar Soriano
 13. Jordi Peris
 14. Anna Batlle
 15. Víctor Arroyo
 16. Isabel Garcia
 17. Joan Mansanet
 18. Ferran Senent
 19. Maria Margaix
 20. Raquel Romero
 21. Jordi Martínez
 22. Antonio Catalán
 23. Víctor Talens
 24. Javier Terrádez
 25. Josep Vicent Vayà
 26. Miquel Juan

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − sis =