25n
25N
25N

Ribó presenta aquest divendres als grups municipals l'informe de bombers sobre despreniments en el Palau

Gómez advoca per treballar en favor de les condicions de seguretat i Català demana que els responsables polítics “donen la cara”

Ribó presenta aquest divendres als grups municipals l'informe de bombers sobre despreniments en el Palau
04/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, presentarà aquest divendres als portaveus dels grups municipals del consistori –Compromís, PP, PSPV, Cs i Vox– l’informe elaborat pel Cos Municipal de Bombers sobre els despreniments d’una part del sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música el passat cap de setmana.

Així ho ha avançat aquest dijous el primer edil, que ha indicat també que s’està esperant la visita d'”un tècnic especialista” en el “disseny d’auditoris” per a continuar analitzant el succeït, determinant les causes i com actuar.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de saludar als membres del cor ‘Els Veus de la Memòria’ de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València, preguntat per aqueix despreniment i per les actuacions que es duen a terme per a conéixer per què es va produir i com reparar els danys.

“Demà presentaré un informe, l’informe de Bombers, i estem esperant un tècnic especialista”, ha respost el responsable municipal, que ha assegurat que proporcionarà aquesta informació “en la reunió de portaveus” prevista per a aquest divendres.

Joan Ribó ha comentat, així mateix, que “el que ha caigut” en el Palau de la Música “no té res a veure amb l’estructura”, atés que es tracta d’un “element que controla el sistema d’audició”.

“Són unes plaques les que han caigut i ha de vindre un tècnic específic, no de construcció sinó de disseny d’auditoris. Estem esperant que vinga i a partir d’ací, plantejarem com s’ha d’arreglar aqueix tema”, ha explicat l’alcalde.

Pel seu costat, la portaveu del PSPV a l’Ajuntament, Sandra Gómez, que ha assistit també al concert celebrat en el consistori, ha ressaltat després d’ell, preguntada pels despreniments a la Sala Rodrigo de l’auditori valencià que “hui dia s’han suspés les actuacions i la programació” en aquest recinte i ha explicat que “s’està fent una revisió per part del servei de bombers”.

“CONDICIONS DE SEGURETAT”

Gómez ha agregat que “des de l’Ajuntament de València, totes les formacions polítiques i el Partit Socialista, estiga on estiga –en el pròxim mandat, procuraran i vetlaran perquè els edificis municipals i una cosa tan emblemàtica com el Palau de la Música es mantinguen en les millors i òptimes condicions de seguretat”.

“En això em consta que s’està treballant hui dia i en això continuarem treballant per part de qualsevol formació política”, ha exposat la representant del PSPV.

La portaveu del PP en el consistori, María José Catalá, ha reclamat per part seua, també després del concert ‘Els Veus de la Memòria’, abordar el succeït en el Palau de la Música “amb serietat”, al mateix temps que ha assenyalat que requereix “una auditoria integral de l’edifici i un compromís econòmic que ha de veure’s reflectit en el pròxim pressupost” municipal.

“Si no és així, continuarem posant pegats a un edifici que té més de 30 anys, pel qual passen moltíssims valencians i que és, sobretot, la ‘casa de la música’, un emblema per a la ciutat i per a la cultura de València”, ha considerat Català.

DONAR LA CARA

La responsable ‘popular’ ha dit que troba a faltar “que el govern done la cara”. “Continue trobant a faltar que els responsables polítics donen la cara. Jo he sigut responsable política del Palau dels Arts, portaveu del govern valencià i he donat la cara quan m’ha passat una cosa similar. Trobe a faltar que ací algú done la cara sobre això”, ha subratllat.

Així mateix, María José Catalá ha assenyalat que s’està “pendent” de conéixer l'”informe de bombers” al qual ha al·ludit l’alcalde. “Espere que es presente en la reunió de portaveus i se’ns done una còpia d’aqueix informe”, ha manifestat sobre aquest tema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =