25n
25N
25N

Ribó posa a disposició de la Generalitat "tots els espais que faça falta" per a vacunar contra la COVID-19

L’alcalde de València, Joan Ribó, Ribó defensa que les platges continuen obertes per a evitar més concentració de persones en altres zones

Ribó posa a disposició de la Generalitat "tots els espais que faça falta" per a vacunar contra la COVID-19
08/02/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dilluns que l’Ajuntament posa a disposició de la Generalitat tots els espais que facen falta per a dur a terme la campanya de vacunació contra la Covid-19, des de grans instal·lacions esportives fins a petits espais com a casals fallers o col·legis, segons l’estratègia que marque la Conselleria de Sanitat Universal.

Ribó ha garantit que oferiran “el que faça falta” sense descartar cap enclavament com podrien ser Fira València o el Palau de Congressos, ha dit en ser preguntat sobre aquests punts. En tot cas, estan “a l’espera” de saber què decidirà Sanitat, si vacunar en molts i petits espais diversificats o aglutinar la vacunació en poques però grans instal·lacions.

El primer edil ha fet aquestes declaracions durant la presentació de 21 autobusos híbrids per a l’Empresa Municipal de Transport (EMT València), en ser preguntat per la disponibilitat d’espais municipals per a la vacunació.

Sobre aquest tema, Ribó ha recordat que en el seu moment ja van oferir, al costat de les Falles, molts casals com a llocs reduïts que podien ser de tipus logístic. També s’han ofert grans centres esportius, ha agregat.

En aquests moments, ha comentat l’alcalde, “el tema de la vacuna és prioritari” pel que l’Ajuntament oferirà “el que siga necessari, des de zones de joc, esportives o col·legis, si es vol diversificar molt fins als grans espais de les zones esportives, sense descartar cap enclavament. En cada país s’ha fet d’una forma”.

València posarà sobre la taula “el que faça falta”, ha insistit Ribó, al mateix temps que ha valorat zones esportives com per exemple les del riu Túria, o a Natzaret, o en el Cabanyal, en altres “molts llocs”.

“POC PENSAT”

D’altra banda, l’alcalde Joan Ribó ha defensat la seua decisió mantenir obertes les platges valencianes perquè de tancar-les, estaria “concentrant molt més a les persones en altres zones”. “No és bo tancar massa coses, el que és imprescindible és que tots complim les normes, però tancar coses per tancar-les sobretot a l’aire lliure, a mi no em sembla una bona pràctica, em sembla poc pensat”, ha apuntat.

Així ho ha manifestat en ser preguntat per una entrevista al síndic socialista a les Corts i sotssecretari del PSPV, Manolo Mata, a les Províncies, en la qual recorda que encara que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, companya de partit de Ribó en Compromís, recomanava no anar a les platges per a evitar aglomeracions, la potestat de tancar-les és l’Ajuntament i no el va fer. “Si hi ha un partit que demana restriccions molt dures, però després els seus representants a vegades són laxos, perquè hi ha una contradicció”, apuntava Mata.

Sobre aquest tema, Ribó ha assenyalat “la platja si la divideixes en 4 metres quadrats, caben unes 40.000 persones. Si aquestes persones els impedeixes anar a la platja, estàs concentrant molt més a les persones en altres zones”.

En la seua opinió, “en aquests moments és molt important que zones com la platja, una vegada la gent és coneixedora de les normes, puguen estar obertes per als nens i per a les persones majors per a passejar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =