25n
25N
25N

Ribó avança que el ple d'abril aprovarà despeses i inversions de 2,3 milions per a pal·liar la Covid-19

Ribó avança que el ple d'abril aprovarà despeses i inversions de 2,3 milions per a pal·liar la Covid-19
23/04/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dijous que el pròxim ple de l’Ajuntament, l’ordinari d’abril, aprovarà despeses i inversions de 2,3 milions d’euros com a nous recursos per a pal·liar l’impacte social i econòmic de la Covid-19 a la ciutat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així, en aquesta sessió plenària, que tindrà lloc el 30 d’abril, tiraran avant noves partides pressupostàries amb aquesta fi per un muntant total de 2.321.737 euros.

El primer edil ha indicat que aquest acord de govern “es materialitza en més ajudes econòmiques per a comerços, autònoms i pimes, i en inversions per a impulsar el teletreball i la seguretat laboral dels qui presten serveis a la ciutadania”.

“Des de l’Ajuntament de València, només durant aquesta setmana, hem destinat quasi 5 milions d’euros per a lluitar contra els efectes del coronavirus”, ha destacat el responsable municipal.

Així, Ribó ha explicat que “als 2,6 milions d’euros que dimarts passat, per resolució d’Alcaldia, es van transferir a Serveis Socials, Persones Majors i Migració –1,7 milions, 620.000 euros i 300.000 euros, respectivament– hui sumem altres 2,3 milions d’euros que en el pròxim ple s’aprovaran per a fer front a la crisi generada per la citada pandèmia”.

Joan Ribó ha manifestat que l’Ajuntament de València “ha triplicat les ajudes previstes per a donar suport als comerços de proximitat, per als quals es destinen altres 800.000 euros, fins a arribar a 1.421.000 euros en concepte d’ajudes a nous comerços, per a la consolidació dels existents i l’impuls dels mercats tradicionals”.

Així mateix, l’alcalde ha apuntat que es reserven “altres 600.000 euros per a autònoms i pimes, un sector al qual fins al moment ja ha disposat de prop de 4,5 milions d’euros dels fons municipals per a fer front a l’actual crisi”.

TELETREBALL

Al marge d’aquestes despeses, el pròxim ple aprovarà també noves inversions, que segons Ribó, permetran impulsar el teletreball en l’administració local. “Aquest ajuntament no pot ni deu parar i per a això destinem més de mig milió d’euros –concretament, 615.000 euros–” a aqueixa manera de treball, ha exposat.

El primer edil ha comentat que a més es comptarà amb “altres 300.000 euros per a comprar mascaretes, guants, gels i pantalles protectores, així com per a procediments de desinfecció i campanyes d’informació ciutadana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 5 =