Ribó demana al València CF "un plantejament seriós" sobre els seus estadis: "Haurà d'explicar-nos què vol fer de major"

Ribó demana al València CF "un plantejament seriós" sobre els seus estadis: "Haurà d'explicar-nos què vol fer de major"
28/03/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dijous, respecte a la possibilitat que el València CF abandone la idea de traslladar el seu estadi a l’avinguda Corts Valencianes i es quede en el situat a Aragó, que el club esportiu ha de “fer un plantejament seriós” sobre la ubicació que desitja per al seu camp de futbol.

Ribó ha indicat que “algun dia” el València CF haurà de traslladar al consistori aqueixa consideració. “El València haurà d’explicar-nos què vol fer de major, per dir-ho d’alguna forma, i ens ho haurà de comptar”, ha afirmat el primer edil, que ha assegurat que “fins ara” no tenia coneixement de la citada possibilitat i que l’ha coneguda aquesta jornada.

El responsable municipal i candidat de Compromís a la reelecció s’ha pronunciat d’aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, abans de començar el ple ordinari de març celebrat en el consistori. “Ho he vist hui. Ho estudiarem. Jo fins ara aqueix tema no l’havia vist, sincerament”, ha exposat.

Així, ha comentat que, “en principi, donava per descomptat que anava a haver-hi un canvi” d’estadi i que el club “s’anava a anar al nou Mestalla”, a l’estadi que es va començar a construir en l’Avinguda Corts Valencianes. “Hui estem veient això, veurem. És un rumor. Com a tal ho veiem i no avaluarem”, ha agregat l’alcalde.

Joan Ribó ha assenyalat que “el València és qui ha de fer un plantejament seriós d’això”. “Algun dia ens l’haurà de fer-lo. Amb calma, però haurà de plantejar-li-ho seriosament”, ha insistit.

EL PSPV ESPERA “PROPOSTA FORMAL”

Per part seua, la primera tinent d’alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha exposat, preguntada per aqueix assumpte també abans d’iniciar-se la sessió plenària, que el seu grup espera una “proposta formal” per a opinar sobre aquest tema.

“Fins que no hi haja una proposta formal per part del club no ens pronunciarem. No podem marcar posicions, si m’ho permeten, a colp de premsa i de titulars fins que de forma institucional no es trasllade la voluntat per part del club a l’Ajuntament”, ha dit l’edil.

“COMPLEX”

Així mateix, el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha comentat, preguntat per si és viable que el València CF mantinga l’actual Mestalla i desistisca de concloure la construcció d’un nou estadi en Corts Valencianes, atenent l’apuntat per Sandra Gómez, que “és molt difícil valorar el que sembla més aviat una mitja informació”.

No obstant això, Sarrià ha indicat que seria “complex” aqueix canvi de criteri. “Cal recordar que tota l’operació de Mestalla es basa en una Actuació Estratègica Territorial Estratègica que depén de la Generalitat”, ha precisat, al mateix temps que ha destacat també que “hi ha un conveni que s’està complint i desenvolupant entre l’Ajuntament i el València” respecte al trasllat de l’estadi.

El titular de Desenvolupament Urbà ha manifestat que aqueix acord “es va materialitzar en el seu moment amb una permuta de solars ja efectuada” i ha ressaltat que, en conseqüència, “s’estan produint els pagaments i les compensacions econòmiques que preveia aquell conveni”.

Després d’això, Sarrià ha asseverat que “les últimes notícies o informacions” de què disposa, “perquè no es porta directament des d’Urbanisme, fan referència a una tramitació de la llicència per a continuar les obres del nou estadi” i ha assenyalat que no es té “un altre tipus de comunicació o d’intenció per part del club en aqueix sentit”.

L’edil ha apuntat que en el cas de materialitzar-se una nova proposta del València CF sobre el seu estadi hauria de “donar el vistiplau la Generalitat” i ha dit que “per descomptat, revestiria una complexitat molt important”.

D’altra banda, preguntat per la sentència pendent de complir per part del club esportiu que l’obliga a derrocar graderies de l’actual Mestalla i per l’obligatorietat d’executar-la en el cas del qual l’estadi es mantinga definitivament en la seua ubicació actual, Sarrià ha comentat que “qualsevol opció que passara per mantindre l’estadi hauria d’atendre les sentències vigents”.

“Per això entenc que és una proposta que no sé d’on ha eixit i que en tot cas és complexa”, ha declarat el regidor. L’enderrocament de graderies no es va dur a terme en compliment de la citada fallada perquè estava previst que l’estadi desapareguera de l’avinguda Aragó en ser traslladat a Corts Valencianes.

“UNA MICA ABSURD”

La portaveu de València en Comú i segona tinent d’alcalde, María Oliver, pel seu costat, ha indicat, que és “curiós” que “estiguem, com sempre, intentant arreglar els disbarats”. “La permuta va ser un disbarat des del primer moment i l’ampliació de Mestalla va ser un disbarat”, ha afirmat, després del que ha dit que s’haurà d'”estudiar bé la proposta”. “En aquest moment estem tramitant un gran pavelló en l’altra punta de la ciutat i sembla una mica absurd la demolició d’un que està sense acabar”, ha afegit.

El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha plantejat que a l’alcalde “li falta diàleg i gestionar” i ha ressaltat que el de Mestalla és “un tema competència de l’Ajuntament”. “Aqueix estadi que cau, a mitjà construir, està a la meua ciutat. No vull que a la meua ciutat vegen això, que els turistes vegen això. Per això, exigisc gestionar, dialogar i crear una taula per a veure la solució. És una qüestió dels valencians”, ha asseverat.

Per part seua, des del moviment Marea Valencianista s’ha apuntat en un comunicat que el club s’ha gastat quasi 150 milions d’euros en el nou mestalla i ha recalcat que “qualsevol veí pot sol·licitar l’execució de la sentència del Suprem” per a derrocar el de l’avinguda d’Aragó, que és ferma. Així mateix, subratlla que sense la qualificació de sòl residencial del vell camp, el club “no podria garantir els crèdits de 180 milions d’euros amb bankia i La Caixa”.

“El solar del nou Mestalla no pot canviar la seua qualificació sense generar una escalada de demandes dels antics propietaris i per presumpta prevaricació” i reclamar per lucre cessant, ha advertit el responsable d’aquest col·lectiu, Miguel Zorío, qui calcula que el club podria patir pèrdues de més de 200 milions d’euros, la qual cosa “implicaria la fallida automàtica i la seua desaparició”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

Festes Torrent 2019