25n
25N
25N

Ribó demana al Govern central que les ciutats gestionen part dels fons de la UE per a la reconstrucció

Ribó demana al Govern central que les ciutats gestionen part dels fons de la UE per a la reconstrucció
18/11/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha argumentat hui, davant el secretari d’Estat per a la Unió Europea del Ministeri d’Afers Exteriors, Juan González-Barba, “la importància que els ajuntaments participen en l’execució dels fons que la Unió Europea (UE) ha previst perquè les ciutats mitiguen els efectes de la pandèmia del coronavirus”. El primer edil ha explicat que “la contribució dels ajuntaments a l’hora de gestionar els esmentats fons europeus per a la recuperació i l’impuls socioeconòmic i sanitari de les ciutats és imprescindible”. “Per agilitat i per proximitat amb les problemàtiques que afecten la ciutadania en els nostres barris, els ajuntaments hem de tindre un paper clau en la presa de decisions i la gestió dels fons”.

“València –ha recordat Joan Ribó- des de 2015 s’ha fixat com a prioritat la recerca i gestió de fons europeus perquè som una ciutat europea i europeista, i els nostres projectes s’avenen amb els criteris de sostenibilitat, innovació i justícia social que marquen les institucions comunitàries”. “Per això vull que l’Ajuntament insistisca encara més en les possibilitats econòmiques i de modernització que ens ofereix Europa”. I amb aquest objectiu, l’alcalde ha encetat una ronda d’entrevistes i reunions amb representants públics, com la mantinguda la setmana passada amb el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, i hui mateix amb el secretari d’Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba. Tal com ha explicat Joan Ribó “tots dos hem considerat la capacitat que tenen els ajuntaments perquè els fons europeus arriben a la majoria de la població”.

Durant la reunió que han mantingut a l’Ajuntament, l’alcalde i el representant del govern central també han parlat i analitzat la situació actual de la UE i les relacions d’aquesta amb els seus membres, i concretament amb l’estat espanyol. Pel que fa a la ciutat de València, l’alcalde ha remarcat “la sintonia mantinguda amb el secretari d’Estat per tal de alçar ponts amb la resta de ciutats mediterrànies, propiciant acords de col·laboració que superen territoris i fronteres per tal d’afavorir els intercanvis econòmics i comercials, però també culturals i de caràcter social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − huit =