25n
25N
25N

Ribó demana l'aportació d'un cabal ecològic del Xúquer a l'Albufera

Ribó demana l'aportació d'un cabal ecològic del Xúquer a l'Albufera
18/07/2019 -

L’alcalde de València ha ressaltat la necessitat de l’aportació d’un cabal ecològic del Xúquer a l’Albufera que garantisca uns nivells mínims d’aigua que impedisquen la salinització del llac. Ha destacat la necessitat de conjugar els interessos dels llauradors amb els interessos de l’Albufera, en ser preguntat sobre la decisió de la Fiscalia de València d’investigar el minvament d’aigua en el llac.

Després de ser preguntat l’alcalde Joan Ribó per la decisió de la Fiscalia de València d’investigar per la via penal el minvament d’aigua en l’Albufera, Ribó ha afirmat que «és un problema important en el qual ens juguem la salinització o la no salinització de l’Albufera. Crec que hem de complir les normes, i així ho hem reiterat a la Junta de Desaigüe, i no baixar de determinats nivells d’aigua».

Tot seguit l’alcalde de València ha dit que «l’Albufera necessita aportacions d’aigua de la conca hidrogràfica del Xúquer, i fins ara no s’està avançant en eixe aspecte. És imprescindible que es produïsca l’aportació d’un cabal ecològic del Xúquer, perquè l’Albufera sense el Xúquer difícilment pot viure. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer té l’obligació de concretar eixe cabal ecològic, perquè si això no es resol hi haurà altres problemes».

Ribó ha insistit que «necessitem tindre uns nivells mínims d’aigua en l’Albufera, perquè si se salinitzara perdria l’Albufera però també la gent que treballa l’arròs. Perdríem tots. Hem de conjugar els interessos dels llauradors amb els interessos de l’Albufera».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020