25n
25N
25N

Ribó demana al port que aporte dos terços del pressupost per al desenvolupament del Parc de Desembocadura, fixat en 9 milions d'euros

La Comissió Territorial del Pla Especial de la Zona Sud 1 del Port (Natzaret Est) ha arribat hui a un pre-acord per a l’execució del futur parc

Ribó demana al port que aporte dos terços del pressupost per al desenvolupament del Parc de Desembocadura, fixat en 9 milions d'euros
03/02/2021 -

La Comissió Territorial d’Urbanisme de València ha donat aquest dimecres un pas endavant en l’aprovació del Pla Especial de la Zona Sud 1 del Port (Natzaret Est), PESZ1, que suposarà entre d’altres, la construcció del Parc de Desembocadura. Tal com ha subratllat l’alcalde de València, Joan Ribó, «hui comença el compte enrere per a la construcció d’este parc en el barri de Natzaret ».

«A falta del vistiplau del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, amb la Comissió Territorial de hui avancem –ha indicat l’alcalde- en les actuacions no només del Parc de Desembocadura, sinó també de la Ciutat Esportiva».

Tal com ha explicat l’alcalde, en el seu moment es va arribar a un preacord amb l’Autoritat Portuària perquè esta institució es fera càrrec d’una part important del cost total del futur parc, estimat en 13,5 milions d’euros. Ribó ha assenyalat la demanda de l’Ajuntament que el Port es faça càrrec de dues terceres parts d’eixe pressupost. Per això, en el marc de la pròxima reunió del Comité Assessor Port-Ciutat, que se celebrarà el mes de març, l’alcalde Joan Ribó portarà les bases per a enllestir aquest acord econòmic, que de partida es fixa en 9 milions d’euros.

Concurs internacional d’idees

Així mateix, l’alcalde plantejarà el full de ruta per a portar endavant la licitació del concurs internacional d’idees del futur Parc de Desembocadura de Natzaret, un projecte, ha subratllat l’alcalde, «que permetrà també completar el Jardí del Túria i també estudiar la solució hidràulica del final del riu més idònia en relació en el Port i els Poblats Marítims».

Este instrument urbanístic que hui avança en la seua aprovació final dona continuïtat al conveni de col·laboració signat el juliol de 2018 entre l’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària sobre l’ordenació del Pla Especial Natzaret Est. Este concert es basava en l’Acord Específic de març de 2017 en el qual les parts es van comprometre a la creació del Parc de Desembocadura del Túria, configurat aigües avall del Pont de les Drassanes, amb una extensió de 86.000 metres quadrats. Tal com ha explicat l’alcalde de València, «es tracta d’una solució formal i funcional equivalent al Parc de Capçalera, i serà un dels grans parcs de la ciutat, amb les seues més de huitanta-sis mil metres quadrats de superfície». «Això, al costat de la zona esportiva prevista canviarà totalment la imatge de la zona colindant de Natzaret, i permetrà dignificar la zona d’interrelació amb el Port de València», ha conclòs.

Amb el marc urbanístic quasi aprovat definitivament i en tant es formalitze el concurs, està previst que l’OAM de Jardins puga obrir al veïnat este mateix any, de manera transitòria i parcial, els terrenys renovats de l’antiga fàbrica Bunge-Moyresa, coneguts ara com a «Espai Natzaret».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 18 =