25n
25N
25N

Ribó participarà en l'última concentració de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol

Ribó participarà en l'última concentració de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol
03/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de diversos membres de l’Equip de Govern Municipal participa aquesta vesprada en l’última concentració de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol. Després de la reobertura del procés judicial i la sentència condemnatòria del passat mes de gener, l’associació dona per tancada la seua labor i ha convocat la trobada d’aquesta vesprada en la plaça de la Mare de Déu. Tal com ha manifestat l’alcalde de València, «en aquest país la justícia ha costat massa temps i sacrificis, però a poc a poc s’ha aconseguit».

L’alcalde de València ha rebut aquest matí a l’Ajuntament a una representació de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, qui han estat presents en la mascletà des del Balcó de l’Ajuntament. Tal com ha assenyalat Ribó, «és bonic dir que aquesta serà l’última concentració a la plaça de la Mare de Déu; podem estar contents que, al final, el treball de molt de temps de l’associació ha tingut el seu fruit i, sobretot, de constatar que les mentides, encara que molt ben vestides, al final es descobreixen», ha afirmat.

Com és conegut, el mes de gener passat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va condemnar quatre exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (dels huit encausats) a 22 mesos de presó «per 43 homicidis per imprudència greu professional i 36 delictes de lesions pel sinistre del 3 de juliol de 2006». L’alcalde ha recordat l’obertura de la Comissió d’Investigació en les Corts, quan ell mateix ocupava un escó parlamentari: «recorde la quantitat de mentides perfectament organitzades que es van dir i que, a poc a poc, a costa de molt d’esforç s’han anat descobrint». «El fet que hui, dia 3 de març, arribem a fer l’última concentració és un indicador que en aquest país les coses costen molt però a poc a poc es van aconseguint», ha conclòs l’alcalde

Per part seua, el representant de l’associació, Santiago Muñoz, ha subratllat «el camí tan llarg que hem hagut de recórrer». «Mai pensàvem que arribaríem fins a aquest dia –ha assegurat- i, no obstant això, ací estem; i aquesta vesprada esperem que tota la gent puga vindre a estar amb nosaltres per última vegada i puguem donar-los les gràcies als qui han estat amb nosaltres des del principi».

L’accident de Metrovalencia, el pitjor registrat a Europa, va ocasionar la mort a 43 persones i ferides de diversa consideració a altres 47. L’entitat constituïda com a associació va iniciar, «davant la falta d’assumpció de responsabilitats per part dels qui llavors tenien la responsabilitat política i administrativa de la gestió d’FGV», una sèrie de concentracions sota el lema «43 morts, 47 ferits: 0 responsables». No obstant això, aquesta vesprada, en la convocatòria per a acomiadar-se, l’Associació de Víctimes de l’Accident del Metro de València s’ha canviat el lema pel de: «43 morts, 47 ferits, sí que hi ha responsables».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =