25n
25N
25N

Ribó participa en la jornada 'El repte del municipalisme'

Ribó participa en la jornada 'El repte del municipalisme'
21/03/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat d’altres membres de l’equip de govern, ha participat en la jornada «El repte del municipalisme: 40 anys d’història d’ajuntaments democràtics», organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i Radi València-Cadena Ser. En aquest acte celebrat en la Fundació Bancaixa, s’ha analitzat el paper de les diputacions, el protagonisme de les capitals, i el repte dels xicotets municipis. Ribó ha destacat que «hem de pensar globalment i actuar localment».

L’alcalde de València ha assenyalat «la importància de les ciutats, ja que és on viu la gran majoria de la població i es genera la major part de riquesa, encara que també es generen la majoria dels problemes. Uns problemes que ha de resoldre la humanitat, com per exemple les qüestions sobre la sostenibilitat, energia, alimentació o immigració». «Volem buscar solucions i una de les idees és el que hem fet a la ciutat de València, treballar en polítiques a nivell de ciutats, per això vam fer una reunió de polítiques econòmiques municipals en 2016 i València ha sigut capital mundial de l’alimentació», ha afegit.

D’altra banda, Ribó ha participat en la taula redona “El protagonisme de les capitals” junt amb l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i ha destacat «la necessitat de tindre més competències per abordar i buscar solucions als grans problemes de la humanitat com és per exemple ara mateix el canvi climàtic, i no deixar aquestes qüestions només en mans de l’Estat».

Una altra de les qüestions que s’ha tractat en aquest debat ha sigut la Llei de Capitalitat, respecte a la que Ribó ha exposat que «València és l’única de les primeres cinc ciutats del país que no la té» i ha assenyalat que «és imprescindible per a abordar moltes de les qüestions que preocupen la ciutadania».

En la trobada han participat els presidents de les Diputacions de València, Alacant i Castelló, a més dels alcaldes de les tres capitals de la província. La inauguració ha sigut a càrrec del president de la Generalitat, Ximo Puig. Així mateix, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ha sigut l’encarregat de clausurar l’acte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =