25n
25N
25N

Ribó participa en la Comissió de seguiment de l'Estratègia Integral Participativa d'Orriols

Ribó participa en la Comissió de seguiment de l'Estratègia Integral Participativa d'Orriols
12/02/2019 -

Una àmplia representació del Govern municipal de la Nau, encapçalada per l’alcalde Joan Ribó, ha participat aquesta vesprada en la reunió de la Comissió de seguiment de l’Estratègia Integral Participativa d’Orriols, junt els representants de les entitats del barri. Els regidors i regidores Giuseppe Grezzi, María Oliver, Neus Fábregas, Anaïs Menguzzato, Carlos Galiana i Isabel Lozano, a més de l’alcalde, han informat els representants veïnals de l’acció de govern realitzada en les seues respectives àrees: Mobilitat Sostenible, Habitatge, Participació, Protecció Ciutadana, Comerç i Igualtat, després de la qual cosa s’ha iniciat un debat i torn de preguntes.

L’Estratègia Integral Participativa d’Orriols, com ha detallat l’alcalde, Joan Ribó, “orienta la intervenció de l’Ajuntament de València per a revertir la situació del barri, atenent més les peticions, desitjos i reivindicacions del veïnat”. Igualment fixa que, en el cas que es duguen a terme accions de govern diferents de les incloses en l’Estratègia Integral a proposta de les entitats implicades en el procés participatiu, el Govern de la Nau es compromet a explicar-les i debatre-les.

L’estratègia Integral Participativa contempla la creació de la Comissió de Seguiment i Avaluació de l’estratègia Integral Participativa, que és la que aquesta vesprada s’ha reunit sota la presidència de l’alcalde, Joan Ribó, en el Centre municipal de Joventut d’Orriols. Segons ha explicat l’alcalde, “és una eina de participació ciutadana real i efectiva. De fet, la Comissió la integren les entitats del barri que formen part del Grup Motor que ha participat en el procés de creació de l’Estratègia, i els regidors implicats en aquelles qüestions posades de manifest pels veïns i veïnes d’Orriols”.

La d’Orriols és una de les tres experiències pilot de participació integral, juntament amb les de Natzaret i Benimaclet, que es van posar en marxa l’any 2016 per iniciativa de la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal. Per al seu desenvolupament inicial es van contractar equips pluridisciplinaris per a cadascun dels barris. En el cas d’Orriols va ser Activa Orriols qui va desenvolupar un projecte d’Estratègia Integral Participativa mitjançant un procés participatiu dut a terme amb la implicació de les entitats veïnals i representants del barri, que en aquest cas va incidir de forma especial sobre un dels aspectes que més preocupava en aquest enclavament de València, el de la convivència ciutadana.

Activa Orriols va elaborar un document inicial que contemplava tres eixos: Espai Públic, Economia i Comerç, i Habitatge, que al mateix temps se subdividien en línies d’actuació orientades a resoldre els problemes detectats al barri després d’haver fet un diagnòstic que reflectia, entre altres aspectes, un teixit residencial envellit, una important repercussió de la crisi econòmica en el feble teixit productiu del barri, l’empobriment de les famílies i la seua negativa repercussió en el teixit comercial d’Orriols, i una clara desatenció del barri per part de les administracions de governs anteriors, amb la consegüent degradació urbana.

El document inicial va servir de base perquè des de la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal s’elaborara una Estratègia Integral Participativa, que va ser aprovada pel Ple celebrat el dia 26 d’abril de 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa