25n
25N
25N

Ribó: “No volem més minuts de silenci; volem celebrar minuts de vida”

L’Hemicicle ha acollit este divendres un acte reivindicatiu en el marc del Dia Internacional per a Eliminar la Violència Masclista en el que Ribó ha llegit un ban especial. A més, s’ha reconegut la labor de l’activista Charo Altable, del Grup Gamma de la Policia Local de València i de la Unitat de Família i de la Dona de la Policia Nacional, UFAM

Ribó: “No volem més minuts de silenci; volem celebrar minuts de vida”
26/11/2016 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat este divendres un Pacte d’Estat contra la violència de gènere “que implique a la totalitat d’agents implicats i responsables”. Ribó ha presidit l’acte de reivindicació i de conscienciació sobre el problema de la violència contra les dones, en el que s’ha reconegut la labor de persones i entitats que treballen per a eradicar els atacs masclistes.

“Cada quinze segons és agredida una dona en algun lloc del món. Al nostre país, 800 dones han sigut assassinades des de 2003 pels qui havien sigut, o encara eren, les seues parelles. Unes matemàtiques que donen com a terrible resultat que tinguem entre 55 i 70 dones assassinades per any. Dones que deixen a mitges les vides de fills, filles, mares, pares i amics i amigues que hauran d’aprendre a viure sense elles”. Així ha començat l’alcalde este divendres la lectura del ban contra la violència masclista, en el que ha tingut un record especial per a la jove de quinze anys assassinada a Chella fa un mes.

Tal com ha denunciat Joan Ribó, la violència contra les dones colpeja els drets humans i les llibertats fonamentals de més de la meitat de la nostra societat. Cada dia es vulneren els principis d’igualtat, seguretat, llibertat, integritat i dignitat de més de la meitat de la població mundial. Totes i tots som maltractats com a societat i és impossible que ens puguem reconéixer com a tal amb la nostra meitat ferida d’una manera tan profunda i persistent. La violència de gènere ens travessa pel mig com a poble. I no es pot ser neutral a l’hora de denunciar-la i combatre-la, perquè ser-ho en este tema cabdal ens posiciona en la banda dels agressors”.

Per això, ha reclamat un Pacte d’Estat, que porte les polítiques d’igualtat a peu de carrer. De fet, l’equip de Govern Local ha obert, amb esta finalitat, la Unitat d’Igualtat del Marítim per a la prevenció i sensibilització de la violència masclista. I així mateix, l’Ajuntament ha destinat enguany agents del Grup d’Atenció contra els Maltractaments de la Policia Local de València (grup GAMMA) perquè tinguen dedicació exclusiva en la protecció de les víctimes de la violència masclista en la ciutat. “Gràcies al seu treball compromés –ha assegurat l’alcalde- moltíssimes d’elles han eixit de l’infern que patien durant anys de silenci”.

“No volem més silencis –ha afirmat Joan Ribó-, Volem escoltar ben altes i forts les veus de les dones que ixen de la violència de gènere. Volem que València siga una ciutat lliure de violència contra les dones. No volem més minuts de silenci sinó celebrar minuts de vida. I enguany volem despertar consciències perquè la lluita contra la violència de gènere siga la lluita de totes i de tots, perquè esta és també la lluita dels hòmens, i hem de fer-la la nostra”. Per això, ha subratllat la necessitat dedicar més esforços a educació, igualtat i valors “que donen com a fruit una societat igualitària on els hòmens i les dones avancem al mateix nivell”.

39 dones assassinades en el que va d’any

Després de la proclamació del ban municipal s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les 39 dones assassinades per les seues parelles o exparelles en el territori de l’Estat en el que portem d’any, 7 de les quals residien a la Comunitat Valenciana.

Immediatament després, l’alcalde, acompanyat per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha entregat els diplomes de reconeixement a la labor realitzada en la defensa de la igualtat per l’experta Charo Altable, així com a Grup Gamma de la Policia Local de València i de la Unitat de Família i de la Dona de la Policia Nacional, UFAM. L’acte ha estat conduït pel sociòleg Joan Sanfélix, membre de l’Associació Hòmens Valencians per la Igualtat.

Charo Altable és mestra especialista en Pedagogia Terapèutica entre altres titulacions, autora de distints llibres sobre coeducació i afectivitat, formadora, i activista en distintes entitats en defensa de la pau i la igualtat. En la seua intervenció, ha explicat que la violència masclista “no és només la violència de les parelles, sinó que està també en els mitjans de comunicació, en els carrers, en les aules, en els camps de refugiats, i en la falta de recursos econòmics per a treballar en la seua eradicació”.

El Grup Gamma de la Policia Local de València, que en la seua trajectòria hi ha protegit a més de 8.000 dones, s’ha reconvertit fa a penes un mes en un grup de dedicació exclusiva. Actualment, té a càrrec seu a més de 600 dones víctimes de la violència masclista. Quant a la Unitat UFAM de la Policia Nacional, des del passat mes de maig funciona de manera específica en les comissaries valencianes, i oferix atenció prioritària i especialitzada als casos de violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =