25n
25N
25N

Ribó no considera prioritari la construcció del nou Accés Nord al Port

Ribó no considera prioritari la construcció del nou Accés Nord al Port
24/01/2019 -

«La connexió ferroviària de València, amb el Corredor Mediterrani, i l’impuls del transport metropolità, amb unes inversions justes, dues reivindicacions del Govern de la Nau, són prioritàries per a la ciutat de València, i ho són més que la construcció del nou Accés Nord al Port mitjançant un túnel subterrani pel mar». Així ho ha manifestat hui l’alcalde Joan Ribó, qui, a més, ha assegurat que “València té molt a dir sobre projectes que puguen tindre qualsevol afecció a la ciutat”.

L’alcalde de València ha fet aquestes declaracions després de participar en l’obertura del congrés sobre muntanyisme organitzat per la Universitat Catòlica de València. Els mitjans de comunicació han preguntat sobre l’acord entre la Generalitat, el Ministeri de Foment i l’Autoritat Portuària per a la construcció de l’esmentat Accés Nord, amb un pressupost d’uns 400 milions d’euros.

«L’Ajuntament no coneixia oficialment aquest acord», ha afirmat Joan Ribó abans d’explicar cal establir algunes prioritats. «I allò que és més urgent són, per exemple, les connexions del port mitjançant el Corredor Mediterrani, que és una infraestructura que nosaltres hem plantejat reiteradament, amb ample nacional i internacional».

D’altra banda, Joan Ribó ha afegit: «Ens crida l’atenció que en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) només es destinen 10 milions d’euros pel finançament de la mobilitat en l’àrea metropolitana (quan ens vam prometre 38, i si volem que siga comparable amb altres grans ciutats com Barcelona haurien d’haver sigut 52 milions d’euros), i ràpidament parlen de 400 milions d’euros per a fer un túnel, que no és una obra prioritària per a la ciutat de València».

Per últim, l’alcalde s’ha mostrat preocupat per l’impacte d’aquesta decisió sobre els Poblats Marítims, i ha recordat que sempre defensarà que els camions no poden passar pels barris costaners de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 5 =