25n
25N
25N

Ribó mostra el seu suport al model cooperatiu

Ribó mostra el seu suport al model cooperatiu
02/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó ha presidit aquest matí l’acte organitzat per la Confederació de Cooperatives Valencianes (CONCOVAL) amb motiu del Dia Mundial del Cooperativisme. Ribó ha recordat que entre les deu empreses valencianes més importants, dos pertanyen al moviment cooperatiu, i també que en els moments de crisis són les cooperatives les que resisteixen millor i acomiaden menys treballadors i treballadores. L’alcalde ha assenyalat que són empreses «on destaca l’estabilitat laboral, el control dels mateixos cooperativistes i la menor diferència salarial entre els qui més i els qui menys cobren».

Joan Ribó, que ha sigut rebut a la seua arribada a l’IVAM pels membres del Consell Rector de la Confederació de Cooperatives Valencianes( CONCOVAL), ha reiterat el suport de l’Ajuntament de València al món del cooperativisme «que garanteix més i millor la dignitat en el treball en un temps històric de precarietat i de regularització».

Ha assenyalat igualment que el model cooperatiu «és capaç de produir amb una intensitat tan forta com qualsevol altre, i a més és un model molt millor per a la gent i, per tant, hem d’apostar pel cooperativisme. Per això cada vegada que tinc l’oportunitat de donar suport a qualsevol model cooperatiu en qualsevol nivell, ho faig».

Més tard ha assegurat que «és necessari continuar potenciant el món del cooperativisme de tan llarga tradició i arrelament en el nostre territori, donar suport a les iniciatives cooperatives que contribueixen a l’impuls de la justícia social i el treball decent». Ribó ha recordat que el 10 per cent de la població ocupada a escala mundial treballa en cooperatives caracteritzades per un control democràtic que prioritza el desenvolupament humà, la justícia social i el treball digne», i hi ha continuació ha assenyalat que «queda molt de marge per a continuar promovent eixa fórmula».

Davant els i les representants de les cooperatives valencianes, reunits a l’auditori Carmen Alborch de l’IVAM, l’alcalde de València ha assegurat que «compartim plenament amb el món del cooperativisme la voluntat de potenciar el desenvolupament econòmic, humà i social d’una comunitat molt dinàmica i amb un enorme potencial com a terra on arrelen i floreixen noves cooperatives de tota índole». Igualment, Ribó ha expressat la seua felicitació a les tres cooperatives distingides enguany amb motiu del Dia Mundial del Cooperativisme: Grup Sorolla Educació, Cooperativa Rural Sant Vicent Ferrer i Limpiezas Colimsi.

També ha intervingut en l’acte previ a les conferències i ponències, Emili Villaescusa, president de CONCOVAL, que ha posat l’èmfasi en els valors que diferencien les cooperatives, «centrades en les persones i creades per a promoure un treball decent, una ocupació productiva i sostenible, d’un altre tipus d’empreses. És una manera de fer empresa diferent i, si m’ho permeteu, millor»

ANALITZAR LES CAUSES I BUSCAR SOLUCIONS

D’altra banda, després de ser preguntat l’alcalde Joan Ribó en relació al despreniment d’una part del sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música, ha contestat que «aquest matí aniran els bombers a fer una revisió. S’estan analitzant les causes d’allò que ha ocorregut i s’elaborarà un informe». L’alcalde ha recordat, a més, que «està en marxa un procés de licitació per arreglar el que calga arreglar, però haurem d’esperar una mica per a tindre un informe».

«Hem de celebrar que aquest incident no haja causat cap mena de dany personal, però evidentment primer buscarem les causes i després les solucions», ha afegit l’alcalde de València, Joan Ribó

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 7 =