25n
25N
25N

Ribó lamenta l'enderrocament del Forn de Barraca: "No era necessari, amb ampliar l'entrada era suficient"

Campillo: “Les imatges desgraciadament ens recorden a temps anteriors que voldríem que estigueren passats totalment”

Ribó lamenta l'enderrocament del Forn de Barraca: "No era necessari, amb ampliar l'entrada era suficient"
27/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha lamentat l’enderrocament aquest divendres de la històrica alqueria del Forn de Barraca per a ampliar la V-21, després de desallotjar a les persones que tractaven d’impedir-ho, i ha reiterat que aquesta acció “no era necessària”, ja que, al seu judici, “amb ampliar l’entrada i no l’eixida era suficient”.

Així s’ha pronunciat Ribó aquest divendres en declaracions als mitjans després de la seua participació en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València. Allí, ha qualificat el desallotjament, que s’ha produït aquest divendres i ha acabat amb quatre detinguts per la Guàrdia Civil, com “molt negatiu”.

“No entenc com en un dia com hui, que és el dia del medi ambient –en referència a les manifestacions mundials pel clima convocades per a aquesta vesprada– es dediquen a fer aquestes coses. Jo crec que no ho han pensat bé, té un simbolisme fatal”, ha asseverat.

Així, el primer edil ha incidit que aquest enderrocament “no era necessari”, ja que el Forn de Barraca es troba en el costat d’eixida de València de la V-21. “Hi ha taps a l’entrada, però mai he sentit parlar de taps a l’eixida, perquè hi ha una altra posterior”.

No obstant això, ha destacat “com a part positiva” que amb les al·legacions de l’Ajuntament es va aconseguir “reduir l’impacte de l’ampliació en un 30 per cent”, malgrat que continua suposant un “impacte important”.

Per part seua, el vicealcalde de València i representant de Compromís, Sergi Campillo, ha lamentat l’ocorregut en l’alqueria i ha destacat que el projecte de la V-21 “contravé” la declaració d’emergència climàtica, perquè “aposta per un model de mobilitat basat en el cotxe”, i Pla d’Acció Territorial de l’Horta.

“LES IMATGES SÓN LAMENTABLES”

“Les imatges vistes són lamentables i fan mal. Per part meua, manifestar aquesta sorpresa de com s’han fet les coses. El Govern central hauria d’atendre més la visió i opinió dels municipis, en aquest cas de València, en aspectes que l’afecten directament, encara que siguen de competència estatal, aquest és un dels casos”, ha denunciat.

Campillo ha admés que es tractava d’un projecte “molt avançat”, per la qual cosa tenia “complicació administrativa”, però ha puntualitzat que hi ha “un bé superior que és més important, la protecció de l’horta productiva”.

“En la retina queda la màquina derruint una alqueria de l’horta, imatges que no havíem vist des de fa molts anys i que, desgraciadament, ens recorden a temps anteriors que voldríem que estigueren passats totalment. Aquesta imatge ens colpeja profundament”, ha lamentat, al mateix temps que ha recalcat que no estan d’acord en com s’ha realitzat el projecte.

Així mateix, ha destacat que l’ampliació “es podria haver fet d’una altra manera” i ha recalcat que havien proposat una alternativa “perfectament viable”, en la qual només es feia el tercer carril en l’entrada a la ciutat, amb una “afecció mínima” a l’horta, i plantejaven no realitzar el carril d’eixida.

“Evidentment, el projecte que es fa no és tan agressiu com l’original, però no és suficient. Havíem presentat una alternativa que reduïa fins a un 60 per cent l’afecció a l’horta i no és suficient al nostre entendre”, ha censurat i ha afegit que el carril d’eixida “no feia falta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − cinc =