Ribó creu "raonable" i "lògic" que directius de FGV en el moment de l'accident de Metrovalencia "passen per judici"

Ribó creu "raonable" i "lògic" que directius de FGV en el moment de l'accident de Metrovalencia "passen per judici"
06/11/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquest dimarts “totalment raonable” i “totalment lògic” que “passen per un judici” les persones que exercien càrrecs directius en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el moment en el qual es va produir l’accident de Metrovalencia que en 2006 va causar la mort a 43 persones i va provocar ferides a altres 47.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de participar en l’acte d’homenatge a les persones centenàries de la ciutat dins del programa d’activitats de la 35 Setmana de les Persones Majors, preguntat per la decisió de la jutgessa Nieves Molina de processar a la qual anara gerent de FGV, Marisa Gracia, i a altres set directius de l’empresa llavors després de donar per conclosa la recerca sobre l’accident que es va reobrir per ordre de l’Audiència de València.

El primer edil ha opinat que el sinistre es podria haver evitat “si hi haguera hagut un senyal que haguera advertit o que haguera frenat automàticament” el tren perquè “ja hi havia mitjans en aquell moment” per a aplicar aqueixa tecnologia.

“Al meu entendre, crec que s’han de posar sempre els millors mitjans per a la seguretat i en aquell moment no estaven”, ha subratllat en aquest sentit. D’aquesta manera, Ribó ha afirmat que és “totalment raonable que aquestes persones passen per un judici”.

“Em sembla que és totalment lògic”, ha agregat el responsable municipal, al mateix temps que ha mostrat el seu “respatler” a “la posició de l’Associació” de Víctimes del Metre 3 de Julio (AVM3J).

Joan Ribó ha recordat que ell va ser membre, com a diputat autonòmic, de la comissió de recerca oberta en les Corts Valencianes sobre l’accident del metre i ha assenyalat que semblava que “tots” els responsables de FGV que van comparéixer en ella “estaven programats” perquè “tots deien el mateix: no hi havia possibilitat tècnica d’arreglar el tema”.

“HI HAVIA POSSIBILITATS”

L’alcalde ha comentat que malgrat que açò hi havia informacions que indicaven que “hi havia possibilitats” per a implantar aquest tipus de sistemes de seguretat i ha declarat que “açò estava a París”. “Hi havia hagut un accident i havien posat les balises corresponents”, ha exposat Ribó.

“No sóc jutge i no sóc especialista ferroviari però tot sembla indicar que si allí hagueren estat en marxa unes balises que hagueren frenat açò no haguera passat. No dic que no hi haja hagut una persona que s’hi haja despistat però la tecnologia està perquè no es despisten les persones”, ha insistit el primer edil de València.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou