25n
25N
25N

Ribó convida a la participació del Marató de València 2019

Ribó convida a la participació del Marató de València 2019
26/11/2019 -

«Gaudim d’una Marató que cada vegada entronca més clarament amb el gir que està donant València. Compartim els objectius de continuar millorant, i segur que aquesta nova edició permetrà que als carrers i places de la nostra ciutat es gaudisca, com sempre fem, de manera oberta, saludable i solidària». L’alcalde de València, Joan Ribó, ha apel·lat a la participació de la ciutadania de cara a la celebració, el pròxim cap de setmana, de la 39 edició de la Marató de València Trinidad Alfonso EDP.

Acompanyat del regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, i de la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, l’alcalde de València ha presentat aquest matí les dades d’impacte turístic de la Marató de ValènciaTrinidad Alfonso EDP. L’acte ha comptat també amb la presència de la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor; el gerent de la Societat Esportiva Correcaminos, Juan Botella; i nombrosos representants dels sectors hotelers, de viatges i gastronòmic, que donen suport a l’organització de la Marató. Tal com ha explicat Ribó, la marató deixa a la ciutat un impacte econòmic de quasi 18 milions d’euros, el que significa que multiplica per quatre el pressupost invertit.

«Una realitat –ha subratllat Ribó- que se suma a la consideració de millor Marató d’Espanya des de 2014». L’alcalde ha detallat els assoliments que han jalonat la història de superació de la Marató de València des dels seus orígens fins a arribar a l’edició de 2019, la número 39, amb «fites com el rècord d’Espanya de corredors inscrits i arribats a meta, i l’objectiu de, a més d’un dels 10 millors maratons del món i l’Etiqueta d’Or de la IAAF en 2016, arribar a ser un dels cinc més ràpids, i aconseguir l’etiqueta de Platí.

Ribó ha destacat també la identificació de la ciutat amb la seua Marató, «una de les grans competicions esportives d’àmbit internacional que la ciutat acull al llarg de l’any que, amb molt de treball, tenacitat i esforç, trencant barreres i superant marques, s’ha convertit en la gran festa esportiva i la cita que, després de Falles, atrau més visitants i genera més ingressos per a la ciutat». En la mateixa línia ha intervingut el regidor de Turisme, Emiliano García, qui ha definit aquesta cita com «l’element clau en l’aposta per posicionar a València com a destinació turística i per la desestacionalització». En este sentit, ha assenyalat iniciatives com la Polsera Marató València, que facilita a les persones visitants l’accés a museus i activitats turístiques; la Paella Party que tindrà lloc el dia 30 a L’Umbracle, o la participació de 16 restaurants que oferiran plats i horaris adaptats a les necessitats de les persones esportistes.

Per la seua banda, el gerent de la Societat Esportiva Correcaminos, Juan Botella, ha subratllat la importància que per al desenvolupament d’una prova d’aquesta magnitud té la implicació de l’Ajuntament. «Perquè es puga organitzar una marató ha d’haver-hi darrer una institució forta, com en aquest cas l’Ajuntament de València, sense el qual seria impossible fer aquesta marató. Una marató és la ciutat i la ciutat és la marató», ha assegurat.

UNA PANCARTA DE BENVINGUDA

El balcó de l’Ajuntament lluirà demà dimecres i el dijous, una pancarta commemorativa d’aquesta nova edició de la Marató. «I des d’ara i fins diumenge, als carrers i places de la ciutat donem la benvinguda a totes les persones que ens visiten per a gaudir d’aquesta gran festa esportiva». En aquesta ocasió s’espera la participació de 25.000 corredors i corredores, i 7.000 més que prendran part en la 10K, entre ells un centenar d’atletes de l’elit mundial. Les dades de participació reflecteixen la projecció internacional de la prova de València: un 39% de corredors i corredores són persones estrangeres (de 101 nacionalitats), i el 34% procedeix de fora de la Comunitat Valenciana. Dels 25.000 participants, 3.000 són de la Comunitat; i dels 22.000 restants, 13.000 són estrangers (2.000 més que en l’edició de 2018). A més, en aquests moments ja s’han confirmat més de 165.000 pernoctacions a la ciutat, amb un 94% d’ocupació mitjana de places hoteleres.

Tal com ha recalcat Ribó, en la Marató de València de l’any passat es van aconseguir les millors marques obtingudes mai en sòl espanyol, tant en categoria masculina com femenina, «i esperem que se superen aquest diumenge». Per primera vegada, la prova partirà des d’una plaça del barri de Montolivet que des de fa poc més d’un mes porta el nom, precisament, de plaça de la Marató. L’alcalde ha avançat a més la data prevista per a la convocatòria del pròxim any, que serà el dia 6 de desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =