25n
25N
25N

Ribó convida al Consell Social de València a participar en la reconstrucció de la ciutat

Ribó convida al Consell Social de València a participar en la reconstrucció de la ciutat
15/05/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una crida a la unitat i a l’acord per treballar en la recuperació econòmica i social i avançar cap a una ciutat resilient als reptes globals com és la pandèmia de la COVID-19 o el canvi climàtic. “El pacte s’ha de construir a través del consens, el diàleg i la interlocució amb el teixit social, cívic, cultural, empresarial i acadèmic de València” ha destacat l’alcalde. Per això, ha convidat al Consell Social de la Ciutat a col·laborar activament amb propostes, suggeriments i aportacions en la labor multidisciplinària que coordinarà i impulsarà la Comissió no permanent per a la Reconstrucció de la ciutat, que es constitueix demà divendres, després que el Ple Municipal va aprovar la seua creació en la sessió extraordinària del passat dilluns.

Per a Joan Ribó el Consell Social ha de ser l’interlocutor clau. «L’objectiu és trobar punts en comú entre els representants polítics i les entitats que representen a les diferents agrupacions, àmbits i associacions de la societat valenciana de manera que, entre tots, aconseguim fer avançar a la nostra ciutat en aquests moments tan crítics». «Volem comptar amb el treball, la il·lusió i les idees de tots i totes», ha afirmat l’alcalde, Joan Ribó, durant la reunió extraordinària del Consell Social, en la qual s’ha informat de la constitució de la Comissió de Reconstrucció de la ciutat. L’alcalde considera que amb totes les aportacions dels compareixents, tant membres del consell social com experts “estarem en les millors condicions per a donar una resposta concertada i contundent front a aquesta crisi”.

Acompanyat de la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, i altres membres de l’equip de govern, l’alcalde ha presidit la sessió a l’Hemicicle Municipal, on també ha donat compte a les persones integrants del Consell Social sobre les iniciatives impulsades per l’Ajuntament, ja des del passat 26 de març, només decretar-se l’estat d’alarma, quan el Ple va acordar, de manera consensuada, un total de seixanta-sis mesures per a donar una resposta urgent a la situació generada per la pandèmia.

Ara, amb la creació de la Comissió de Reconstrucció, es tractarà de valorar els impactes que la COVID-19 està tenint sobre la ciutat i plantejar i aprovar actuacions relacionades amb la reconstrucció econòmica i social. Actuacions que, com ha explicat l’alcalde, hauran de basar-se en tres eixos fonamentals: la salut de les persones, la reactivació econòmica i els drets socials. “No podem deixar a ningú arrere i per això haurem de posar en marxa els mecanismes necessaris d’inclusió i guiar-nos sota els criteris de sostenibilitat, tenint en compte els límits del planeta i el repte del canvi climàtic», ha dit Joan Ribó.

Segons la moció acordada el 30 d’abril, i tal com preveu l’article 104 i següents del Reglament del Ple, la Comissió No Permanent estarà formada per cinc membres, nomenats un per cada grup polític municipal, que actuaran amb vot ponderat en funció de la representació de cada grup en el Ple. La comissió es reunirà cada setmana, inicialment, i haurà de presentar les seues conclusions al Ple Municipal en el termini d’un mes i mig prorrogable.

Un dels elements més destacats de l’acord de creació de la Comissió, és que, dins dels treballs programats, se sol·licitarà la participació d’entitats públiques, col·legis professionals, organitzacions sindicals i empresarials, així com de persones expertes en diferents assumptes a tractar. En este context és en el qual l’alcalde, Joan Ribó, ha subratllat la importància de la col·laboració i la participació de la ciutadania, en aquest cas a través del Consell Social de la Ciutat i els seus membres.

“És el moment de la responsabilitat, d’aparcar les diferències partidistes i centrar-se en les necessitats urgents de la gent treballant braç a braç pel futur de València” ha conclòs l’alcalde Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dotze =