25n
25N
25N

Ribó: 'El mateix que ha presentat la denúncia està investigat pel cas Taula'

Ribó s’ha negat a respondre a les preguntes de l’acusació

Ribó: 'El mateix que ha presentat la denúncia està investigat pel cas Taula'
25/06/2018 -

Una denúncia de l’assessor del Partit Popular, Luis Salom, ha portat a l’Alcalde de València, Joan Ribó, davant el jutge. El Jutjat d’Instrucció número 9 de València obria diligències contra Ribó per presumptes delictes de prevaricació administrativa i impediment de l’exercici dels drets cívics per, segons la denúncia de l’assessor del PP, negar a l’oposició la informació respecte a l’enquesta sobre la percepció del col·lectiu faller que el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va presentar en 2017. Així, Ribó ha sigut citat a declarar, aquest matí, en qualitat d’investigat.

A la seua eixida, Ribó ha explicat que ha respost a les preguntes del jutge i del fiscal, però que s’ha negat a fer-ho amb les acusacions, tant de l’assessor municipal, com dels regidors del PP en l’Ajuntament de València i del partit a escala autonòmica. I és que el PP, en un intent d’apuntar-se un altre tant davant Gènova, s’ha personat com a persona jurídica per a exercir l’acusació particular contra l’Alcalde de València.

Ribó s’ha mostrat molt tranquil perquè ‘es tracta d’una denúncia amb clara voluntat política‘, i ha recordat que el mateix que ha presentat la denúncia és el que ‘està investigat pel presumpte ‘pitufeo’ del cas Taula’, el suposat blanqueig de capitals dut a terme pel grup municipal popular. Així mateix, ha afegit que Luis Salom ha presentat una vintena de denúncies ‘fins ara totes arxivades, i espere que aquesta també’.

Quant al motiu que ha portat a Ribó a declarar davant el jutge, l’Alcalde de València ha explicat que ‘el que s’investiga en aquesta causa està relacionat amb el món administratiu. Els responsables de donar validesa jurídica a les decisions de l’Alcalde i els regidors són els mateixos que estaven quan governava el PP. Es pot haver equivocat el secretari? Jo crec que no, sincerament’. Així mateix, ha afegit que, en alguns casos, ‘el reglament preveu que es pot retardar donar la informació sol·licitada quan, per exemple, no està acabat un expedient. En aquest cas, es va fer per a facilitar la defensa davant una denúncia de Protecció de Dades’.

Per la seua banda, l’advocat del PPCV, Jorge Carbó, ha explicat que ‘no hi ha cap justificació perquè es retarde l’accés a un expedient electrònic. Ribó deia que no volia desvetlar l’estratègia de defensa de l’Ajuntament quan l’escrit d’al·legacions davant Protecció de Dades ja estava presentat, i l’estratègia ja era coneguda per l’òrgan administratiu. Considerem que no va voler facilitar la informació al grup municipal popular per a evitar que puga fer una labor d’oposició’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quinze =