25n
25N
25N

Ribó intervindrà en els solars abonats com a un dels eixos del seu projecte de recuperació d'espai públic

Ribó intervindrà en els solars abonats com a un dels eixos del seu projecte de recuperació d'espai públic
11/05/2019 -

La València dels barris de Joan Ribó continuarà recuperant espai públic per oferir-li-lo a la ciutadania en forma d’espai de cohesió social o de servicis per facilitar el dia a dia dels veïns i veïnes de València. Durant una passejada amb el veïnat de la Malva-rosa, l’alcalde i candidat de Compromís per València per a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal ha explicat com és el seu projecte de Recuperació d’Espai Públic per a la Ciutadania, que compta amb un eix central vinculat als solars abandonats i la seua adaptació perquè siguen zones d’aparcament o zones habilitades per a jocs o exercicis. A més, s’ha compromès a fer realitat la biblioteca del barri, una reivindicació històrica del veïnat de la Malva-rosa.

“Portem quatre anys treballant en dos conceptes que considere fonamentals per a la València del futur: la recuperació d’espai públic per a les persones i la construcció descentralitzada d’una València millor i més amable, d’una ciutat de barris on tot no passa al centre sinó que promovem uns barris vius, dinàmics”, ha destacat Ribó en una plaça del barri de la Malva-rosa, la de Moreno Gans, que durant este mandat ha sigut un dels exemples d’atenció a les reivindicacions veïnals històriques i de recuperació d’espai per a les persones, amb la reurbanització de més de 5.000 metres quadrats i la incorporació tant de zona verda com d’aparells d’exercici i zona de jocs.

Ribó ha explicat com el projecte planteja la recuperació de solars abandonats segons la seua propietat: “en el cas dels solars privats, on no podem intervindre com a Ajuntament, sí que tenim clar que exigim a les persones propietàries que el mantinguen en condicions adequades; en el cas dels solars de titularitat municipal, volem encetar una sèrie d’adaptacions que faciliten el seu ús com a aparcaments i, en altres casos, també com a espais on incloure aparells d’exercici perquè el veïnat en puga fer ús”.

Juntament amb esta proposta Ribó també ha destacat la creació d’aparcaments dissuasius en zones perifèriques d’entrada i eixida de la ciutat. “Considerem fonamentals estos espais per reduir el trànsit motoritzat a la nostra ciutat. Durant quatre anys hem fet el nostre treball i hem reduït progressivament el trànsit de vehicles a l’interior de la ciutat, però alhora hem vist com el treball que no depenia de nosaltres feia que augmentara el trànsit que venia des de fora de la ciutat”. Els nous aparcaments dissuasius facilitaran que les persones que arriben a la ciutat puguen optar per alternatives més sostenibles per desplaçar-se per ella. “És un treball que durant este mandat hem demanat que es tinguera en compte en l’elaboració del pla metropolità de mobilitat i que des de València volem impulsar i accelerar al màxim en el pròxim mandat”, ha indicat, com a objectiu per incidir en la millora de la qualitat de l’aire que es respira a València, “un dels grans objectius que reforcem amb cadascuna de les mesures de mobilitat sostenible que venim impulsant”.

Ribó, a més, ha recordat la voluntat de millorar la seguretat en les rodalies del camp de Mestalla durant els dies de partit, motiu pel qual ha insistit en la necessitat que la Universitat de València col·labore amb la cessió temporal de l’aparcament del campus de Tarongers per facilitar l’estacionament de l’afició, fer-ho en una zona a l’eixida de la ciutat i alhora pròxima a l’estadi de futbol i dissuadir les persones usuàries d’arribar fins l’interior dels barris amb els seus vehicles amb els problemes que això genera per a la seguretat i la convivència amb el veïnat dels barris més propers.

La Malva-rosa tindrà biblioteca

Durant la passejada pel barri, Ribó ha mostrat el compromís ferm de la candidatura que encapçala per fer realitat una reivindicació històrica del veïnat a qui ha explicat que “durant quatre anys hem impulsat la descentralització de l’oferta cultural de la nostra ciutat i també la dels edificis, els recintes culturals, que són fonamentals per a dinamitzar la vida dels barris. Per això serà una satisfacció poder fer realitat la biblioteca que durant tant de temps han demanat els veïns i veïnes de la Malva-rosa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dotze =

museo prehistoria