25n
25N
25N

Ribó naugura a Vivers l’exposició “Salvar els boscos”

Ribó naugura a Vivers l’exposició “Salvar els boscos”
22/10/2020 -

Els jardins de Vivers acullen des de hui i fins al pròxim 30 de novembre una exposició a l’aire lliure de 65 fotografies de gran format sobre els boscos del món i l’atemptat contra el medi ambient que causen els incendis forestals. L’exposició ha estat comissariada pel naturalista Joaquín Araújo i inaugurada aquest migdia per l’alcalde, Joan Ribó; el vicealcalde, Sergi Campillo; i la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

Boscos d’Espanya i del món, boscos destrossats pels incendis, o boscos que renaixen de les cendres són algunes de les fotografies de gran format i a l’aire lliure que es poden visitar des de hui i fins al pròxim 30 de novembre als jardins de Vivers.

“Salvar els boscos” és el nom de la mostra, organitzada per l’editorial Lunwerg i la Fundació AXA, i que hui ha inaugurat l’alcalde acompanyat del vicealcalde Sergi Campillo i de la regidora de Patrimoni i Recursos Naturals, Glòria Tello.

L’exposició, que ha visitat París i Madrid, relata també a través de fotografies el treball dels bombers i els equips d’extinció d’incendis. Les imatges són obra dels fotògrafs José Ramon González Pan, Javier Sánchez Martínez, José Manuel Gallardo Ferreiro i José Miguel Riopa Alende, especialitzats en fotografia de gran format.

L’alcalde ha assenyalat que el govern municipal “vol que el bosc arribe a la ciutat plantant arbres o amb aquesta exposició, que mostra la voluntat de fer de València una ciutat verda”. En aquest sentit, Joan Ribó ha denunciat la deforestació del Brasil “on s’està cremant el bosc de manera sistemàtica” i ha reivindicat, per contra, el treball en matèria de silvicultura que s’està fent a València, “un treball necessari”.

D’altra banda, el comissari de l’exposició, Joaquín Araújo, ha agraït l’hospitalitat de València per acollir aquesta mostra i ha destacat que “salvar els boscos és salvar-nos a nosaltres” perquè els boscos són “la gran fàbrica de la fertilitat i el medi que sosté l’aire i l’aigua”. Araújo considera que els boscos són una solució a la covid-19 perquè “són un sistema immunitari que controla les infeccions”. El naturalista ha conclòs recordant que “la natura és la primera llar de les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =