25n
25N
25N

Ribó fa una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana davant l'augment de brots de contagis per Covid-19

Ribó planteja a la Generalitat la possibilitat de prendre mesures en l’oci nocturn davant els rebrots procedents d’este àmbit

Ribó fa una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana davant l'augment de brots de contagis per Covid-19
24/07/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat este divendres la seua crida a la ciutadania perquè extreme les mesures de prevenció i actue amb «responsabilitat i prudència», davant l’amenaça de contagis i rebrots de COVID-19. «Estem encara en situació de perill; hem de recordar que no hem eixit de la pandèmia, sinó que seguim en una situació que encara permet rebrots que poden ser alarmants», ha assenyalat el primer edil.

Ribó ha assegurat que, de no extremar les mesures d’higiene, seguretat i distància social preceptives «podem trobar-nos, en només 15 dies o en una setmana, amb uns creixements de contagis com els que ja ha hagut en altres països, la qual cosa seria una situació de nou molt perillosa».

A preguntes dels periodistes abans de la reunió del Ple Municipal extraordinari celebrat hui, l’alcalde ha explicat que «tenim clar que els llocs d’oci nocturn són un dels àmbits on més clarament s’estan produint brots, no sols a València sinó a tot arreu d’Espanya». Per això, i reconeixent que es tracta de «un element de preocupació», ha explicat que des del Consistori s’han mantingut converses informals amb les autoritats autonòmiques sobre la «possibilitat seriosa d’actuar en l’àmbit de l’oci nocturn». No obstant això, Ribó ha matisat que «cal separar els conceptes oci nocturn i cultura, atés que no estem parlant de teatres, cines ni música».

L’alcalde ha recordat que tant la Policia Local com els servicis de Neteja de l’Espai Públic ja estan treballant de manera específica per a reforçar la vigilància i la desinfecció, respectivament, en els barris que actualment presenten dades de presència de SARS-CoV-19 (com La Saïdia, Benimaclet, Jesús-Patraix o Benicalap…), però ha subratllat que la gestió sobre l’activitat dels establiments d’oci nocturn no és una competència municipal. «Es poden estudiar mesures com la modificació de llicències o la restricció de franges horàries de l’activitat, encara que és un assumpte complex». «Però ho estudiarem, igual que agilitarem les sancions als qui no facen ús de les mascareta de manera adequada».

Pel que respecta a l’acció de l’Ajuntament, els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Capillo han subratllat les accions que s’estan duent a terme, dins de les competències municipals, per a atallar la propagació del virus. Els dos han explicat que la Junta de Govern Local celebrada hui s’ha ocupat de l’assumpte, «davant les dades preocupants que es van coneixent». «Ens estem jugant molt com a ciutat, no sols l’estabilitat econòmica, sinó la salut de totes les persones a les quals volem», ha advertit Sandra Gómez, qui ha anunciat la campanya d’informació que impulsarà la Regidoria de Sanitat, sota el lema «La teua mascareta és la nostra millor vacuna»

Per part seua, el vicealcalde, Sergi Campillo, ha apel·lat a la responsabilitat individual de la ciutadania: «Ens estem jugant molt; esta és una batalla que hem de guanyar entre totes i tots; i si una part de la població és insensible a les mesures d’autoprotecció i de protecció de les persones pròximes, no servirà de molt tot allò que fem des dels governs», ha afirmat el vicealcalde. Campillo ha anunciat la decisió de la Junta de ser informada, cada divendres, per part de la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, sobre els resultats de l’estudi de presència de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat, per barris, que es duu a terme des d’esta delegació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =