25n
25N
25N

Ribó diu que "ara com ara les Falles es desenvoluparan amb normalitat"

Ribó diu que "ara com ara les Falles es desenvoluparan amb normalitat"
05/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat –preguntat per si l’Ajuntament té “un pla B” per a actuar davant qualsevol mesura que es determine per la incidència del coronavirus– que “ara com ara només es té un pla A, que és que les Falles es desenvoluparan normalment”. No obstant això, ha postil·lat que “en el moment en el qual ens diguen que hem de fer un pla B, el farem, el B, el C i el D”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la visita que ha realitzat a tallers d’artistes en Ciutat Fallera. Allí, s’ha referit, a preguntes dels mitjans, a la reunió que ha sol·licitat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a “conéixer les novetats” del coronavirus i “actualitzar protocols” davant aquest virus, el primer edil ha indicat que està a l’espera que se celebre.

“No l’he tinguda. Ahir a la vesprada no vaig poder comunicar-me amb la consellera. Hui la consellera està a Brussel·les i espere demà poder-me comunicar amb ella”, ha explicat Ribó, que precisat que la seua intenció en voler reunir-se amb Barceló és “tindre la informació perquè ha aparegut alguna cosa nova en els últims dies”.

El responsable municipal ha insistit en la necessitat de “transmetre un missatge de tranquil·litat” a la ciutadania i ha subratllat que el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya és “molt potent, dels millors del món”.

“Tenim un sistema que en el moment que ens diga que hem de fer A o B, com han dit als equips esportius, farem el que faça falta”, ha comentat en aquest sentit respecte a la possibilitat d’adoptar mesures a la ciutat de València, també tenint en compte la celebració de les Falles.

Després d’això, Joan Ribó ha ressaltat que ara com ara “no s’ha dit res” referent a això a les autoritats locals i ha asseverat que es continua “amb les Falles d’una manera absolutament normal”. Preguntat per la possibilitat que la situació canvie en els pròxims dies per l’evolució del coronavirus, l’alcalde ha respost que no veu “cap element en aquests moments clar perquè canvie la situació”.

L’alcalde ha agregat, no obstant això, que no és “epidemiòleg” i ha reiterat la necessitat d’actuar segons diguen les autoritats sanitàries. “De moment a cap se’ns ha dit res sobre el tema. No veig cap element nou. No és que la ciutat de València estiga tenint una punta de creixement de moltes persones infectades. Va haver-hi un mort el dia 13 –de febrer–, fa molts dies, que portava el coronavirus. Eixe és l’element més significatiu nou”, ha plantejat.

ELS EPIDEMIÒLEGS “SABEN EL QUE HAN DE FER”

Així, Ribó ha exposat que “hi ha altres comunitats en les quals està creixent d’una manera molt més significativa que a València” i ha dit que per tant, no veu “cap element nou”. Malgrat això, ha repetit que són els epidemiòlegs els que “saben el que han de fer”. “Ho faran i ens ho comunicaran. De moment continuem en marxa d’una manera absolutament normal”, ha assenyalat.

Respecte a la possibilitat que es decidisca eliminar les concentracions i preguntat per si es plantarien i cremaries falles, el primer edil ha afirmat que els responsables de l’Ajuntament no estan treballant encara eixe pla. En tot cas, ha exposat que s’analitzaria “com ho hem de fer”.

“Quan es parla de concentracions, de moment, són coses molt específiques respecte a actuacions esportives però no d’un altre tipus. De moment no ens ha vingut això. En el moment que ens vinga, procedirem a analitzar la situació”, ha declarat.

Preguntat per si el consistori té “un pla B” per a actuar davant qualsevol mesura que es determine per la incidència del coronavirus, Joan Ribó ha assegurat que l’Ajuntament no té pla B ara com ara i ha precisat que “l’únic” que es té és “el de Falles de tots els anys”.

“De moment, nosaltres no tenim pla B. L’únic pla que tenim és el pla de Falles de tots els anys. A la ciutat de València com a tal, en aquests moments, ningú li ha demanat que elabore un pla B i no l’ha elaborat encara”, ha manifestat. A continuació, l’alcalde ha apuntat: “quan s’haja de fer això ho farem ràpidament”.

Així mateix, Ribó ha considerat que “elaborar un pla B podria ser la millor manera d’alarmar a la gent” i ha insistit que la seua intenció “no és alarmar a la gent” sinó “tranquil·litzar a la gent i que les Falles es desenvolupen normalment com tots els anys”.

“PER DAMUNT DE TOT, LA SEGURETAT DE LES PERSONES”

“Aquest és l’objectiu. Per damunt de tot està la seguretat de les persones però això l’ha de decidir qui ho ha de decidir. En el moment en el qual ens diguen que hem de fer un pla B el farem, el B, el C i el D,”, ha agregat, al mateix temps que ha exposat que ara com ara “només” es té “un pla A” que és que “les Falles es desenvoluparan normalment”.

Preguntat per si fa una invitació als visitants per a acudir a les Falles, Joan Ribó ha respost que “sí, com tots els anys” encara que ha apuntat que aquest serà un any en què “probablement vengen menys persones” a aquestes celebracions “no pel coronavirus” sinó “perquè Sant Josep no cau en cap de setmana”.

“Crec que eixe és el paràmetre fonamental. Com sempre, jo vull convidar a totes les persones” i dir-los que “sàpien que València és una ciutat amb una sanitat que cuida la seguretat de tots els que estan en ella” i que “treballarem normalment”.

El responsable municipal ha comentat que “aquells visitants a Falles de països que estan amb una incidència greu –de coronavirus– com Itàlia o la Xina estan renunciant a vindre d’una manera sembla que significativa” i ha considerat que aquest és “un element més per a tranquil·litzar a totes les persones”.

GALIANA: “MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT”

Pel seu costat, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, que ha participat també en la visita als tallers dels artistes fallers, ha assenyalat, preguntat pel “missatge de tranquil·litat” que llança als fallers davant l’evolució del coronavirus i la celebració de les Falles, que aquest és el missatge que s’ha de donar “a tothom”.

“Sí, un missatge de tranquil·litat a tothom. Estem en mans de les autoritats sanitàries, tant del Ministeri de Sanitat com de la Conselleria de Sanitat”, ha afirmat, alhora que ha apuntat que “hem de deixar parlar als experts, als quals saben d’això”.

L’edil ha agregat que “l’Ajuntament actuarà quan tinga informació sobre el tema” i ha insistit a traslladar “un missatge a la calma i a la tranquil·litat”. “Que no vaja tothom corrent a comprar màscares. Hi ha gent que sí que la necessita actualment i no pot haver-hi desproveïment”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + quatre =

bombers
CCCC