25n
25N
25N

Ribó exigeix a les empreses encarregades de la neteja de la ciutat que complisquen amb les seues obligacions

La partida de despesa corrent del Pressupost que més s’incrementa en 2017, uns 5,8 milions d’euros, és la de neteja que arriba als quasi 65 milions d’euros

Ribó exigeix a les empreses encarregades de la neteja de la ciutat que complisquen amb les seues obligacions
19/11/2016 -

L’Ajuntament ha incrementat més de 5,8 milions d’euros el pressupost que destinarà durant l’any 2017 per a netejar la ciutat. En total, la quantitat serà de 64.813.350 euros i serà la partida de despesa corrent que més creixerà. Paral·lelament, també s’augmentaran les inspeccions a les empreses encarregades de prestar este servici perquè complisquen amb les seus obligacions. 

“Nosaltres fiquem més diners perquè València estiga neta i volem vore-ho reflectit d’una manera clara, i això vol dir que l’Ajuntament fica el diners però exigirà i inspeccionarà a fons el comportament de les empreses concessionàries d’este servici”, ha manifestat este divendres l’alcalde Joan Ribó al terme d’una reunió que ha mantingut amb els responsables d’estes empreses.

“Els hem volgut advertir que este important increment s’ha de notar en una millora significativa de la neteja de totes les zones de la ciutat, i els hem posat de relleu el missatge: que tindran més recursos però també major inspecció”, ha aclarit l’alcalde, qui ha recordat que durant el primer semestre de 2015 les empreses de neteja només van rebre 3 sancions per incompliment del ple de condicions mentre que durant el segon semestre, amb l’actual equip de govern, es posaren 58 sancions.

Pel que respecta al repartiment del nou pressupost de neteja, la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha explicat que els servicis que es prestaran en 2017 estan concretant-se i s’aprovaran en Junta de Govern, i ha aclarit que els plecs de condicions de les empreses encarregades de prestar estos servicis, fins a l’any 2010, són flexibles “per això hem pogut introduir, per exemple, la recollida selectiva de matèria orgànica. La voluntat política és prendre mesures per a tots els barris, i treballarem en la mateixa línia que l’any passat quan vam pujar el pressupost 2,5 milions d’euros i vam portar el baldeig a les pedanies”.

Pel que respecta als diferents incompliments, que són els desencadenants de les sancions, l’alcalde i la regidora han explicat que estos són advertits tant pels inspectors de neteja com per diferents servicis que treballen de forma coordinada com, per exemple, la policia de barri.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha parlat de tots estos assumptes amb responsables de les empreses de neteja, i parcs i jardins. Concretament, a la reunió s’han donat cita: Enrique Gimeno i Juan Pablo Mateo de FOVASA, SL.; Ricardo Martínez de SAV Societat Agricultors de la Vega; i Salvador Otero de FCC Fomento de Contratas y Construcciones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 2 =