25n
25N
25N

Ribó exigeix inversions justes per a la ciutat de València i els seus 800.000 habitants

Ribó exigeix inversions justes per a la ciutat de València i els seus 800.000 habitants
25/04/2019 -

L’alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha reclamat al govern central que isca de les pròximes eleccions el contracte Programa per a la Mobilitat metropolitana de l’Àrea de València, per valor de 52 milions; el soterrament de les vies i el Parc Central, i el túnel de prolongació de Serrería. “Per això és imprescindible un Grup Parlamentari Valencià en el Congrés, liderat per Joan Baldoví”, ha dit Ribó, “i una presidenta de la Generalitat com Mónica Oltra que defenga els interessos de valencians i valencianes”.

En l’acte organitzat per Compromís per València “25 d’abril: València Compta”, Ribó, que ha estat acompanyat pels responsables de la Marina de València, Vicent Llorens, i de la Societat Parc Central, Salvador Martínez Ciscar, ha repassat una a una les inversions que la ciutat de València ha de rebre per part de l’Estat i ha assegurat que “només Compromís les exigirà al govern central, siga quin siga el partit que sustente el govern espanyol, perquè Compromís sempre defensarà els interessos del poble valencià”.

Així, ha exigit una partida per a la prolongació de la L10 de MetroValència, des de Natzaret fins al Grau passant per la Marina, un finançament adequat per als contenidors culturals valencians: IVAM, Palau de les Arts, Sant Pius V i Palau de la Música. A més, ha demanat al govern central que pague el deute que té amb València per la celebració de la Copa Amèrica.

“El Govern central té tasques pendents, ha d’assumir ja el deute de la Marina de València i ha de posar-se mans a la faena amb el Corredor Mediterrani que, a més de la connexió amb Europa, suposarà la substitució de centenars de milers de camions que travessen les nostres ciutats i els seus entorns, per transport per ferrocarril. Molt més net i eficient, i que suposarà un alleujament per a les emissions de CO2”.

A més, ha dit, “la solució del pas del ferrocarril de mercaderies i passatgers pel nostre municipi porta més de 20 anys de retard. Ara mateix tots els trens que entren a la nostra ciutat des del Nord tenen un embut que és el túnel de Serreria, que té una via per sentit i que quan ix a la superfície passa a 200 metres dels habitatges. No volem tornar a ser el semàfor d’Europa, però ara del ferrocarril. Ens trobem en una tessitura de risc que si no se soluciona, tindrà greus conseqüències per a l’economia valenciana i de la resta d’Espanya”.

Tal i com ha dit Ribó, “València ha estat la gran oblidada pel que fa a infraestructures ferroviàries a Espanya en les últimes dècades, tant per a governs del Partit Popular com del Partit Socialista. Per això, les màximes autoritats tenim el deure de reivindicar una solució immediata, que no és altra que la construcció d’un túnel passant que creue la nostra ciutat amb una estació central per a passatgers, i alliberar així el túnel de Serradora per a mercaderies, de manera que puguem prolongar fins al límit urbà, i que connecte el Port de València, la futura zona intermodal de la Font de Sant Lluís, i la factoria de Ford amb la resta de l’Estat i amb Europa. Ribó ha recordat que mentre Madrid ja compta amb 3 túnels passants soterrats, i Barcelona amb 2, “València en té zero, després d’anys de promeses incomplides d’uns i altres”

València ja compta amb una entitat metropolitana de transport, però el govern central “ens ha tornat a discriminar”. Així ho demostren els números del que anaven a ser els PGE de 2019: Barcelona 149 milions per a transport metropolità, Madrid: 126 milions, Canàries: 47 milions i València: 10 milions. Ribó ha reivindicat: “València reclama 52 milions d’euros de transferència del govern d’Espanya per al transport metropolità: perquè cada dia són milers les persones que s’han de desplaçar i que mereixen un transport públic digne”.

Finalment, Ribó ha dit que “és necessari un correcte finançament autonòmic que permeta prestar a la ciutadania de València uns servicis públics òptims” i ha recordat que en 2017 va convocar “la Trobada Municipalista pel Finançament Local per a tractar amb alcaldes de tot l’Estat les reformes necessàries per a millorar els ingressos de les entitats locals: cal més autonomia i una millora del finançament per part de l’Estat per als municipis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =