25n
25N
25N

Ribó dissenya una estratègia de platges amb regeneració de dunes, oasis amb palmeres i wifi 30 MB a tot el passeig marítim

Ribó dissenya una estratègia de platges amb regeneració de dunes, oasis amb palmeres i wifi 30 MB a tot el passeig marítim
23/05/2019 -

L’alcalde de València i candidat de Compromís a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, ha explicat la seua estratègia de platges de cara als pròxims quatre anys. El projecte de Ribó contempla un pla per a regenerar les dunes a les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal, crear oasis amb palmeres per donar ombra en estes dos platges i instal·lar una xarxa wifi pública i gratuïta de 30Mb al llarg de tot el passeig marítim.

“Les dunes són vitals per a les platges, però se les ha maltractat durant molt de temps. Per això, molts arenals han desaparegut o s’han hagut de mantindre aportant arena de manera artificial. En el cas de la Malva-rosa i el Cabanyal tenim ja un pla per a recuperar el cordó dunar”, ha dit Ribó.

Segons ha explicat l’alcalde i candidat de Compromís existeix un projecte de regeneració dunar aprovat ja per Demarcació de Costes per a les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal de forma que ara sols s’ha de posar en marxa en la pròxima legislatura.

“El pla de regeneració dunar és idoni per a engegar-lo el següent mandat. A més de ser elements del paisatge d’enorme valor ecològic solucionaran problemes com el viscut esta Setmana Santa: les dunes retindran l’arena i evitaran que isca fora de la platja cap al passeig marítim o la calçada com vam vore recentment”.

Ribó també a explicat que Compromís contempla crear, tal i com tenen les platges del sud de l’Estat –especialment les d’Andalusia-, uns oasis al llarg de les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal amb la plantació de palmeres i algunes especies arbustives i herbàcies per formar xicotets oasis a uns 200 o 250 metres de la línia d’aigua per aportar ombra als usuaris i usuàries de les platges.

“A la zona de l’oasis contemplem utilitzar palmeres i plantes autòctones de les nostres costes. A determinats punts de la platja es podrien instal·lar diferents elements per generar un espai amb unes característiques que creen un lloc destinat a l’oci, al descans, a la contemplació de la posta del sol…”, ha detallat Ribó.

Ribó ha explicat que treballarà “colze a colze amb la demarcació de Costes durant la legislatura que ve per poder fer realitat esta estratègia de platges que hem dissenyat per a la ciutat de València, ja que suposarà un gran avanç en temes mediambientals i ecològics”.

WIFI GRATUÏT A 30Mb EN LA PLATJA I EN LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

“Gràcies al programa wifi4EU al qual ha pogut accedir l’Ajuntament de València, en qüestió de mesos podrem oferir Internet d’alta velocitat i en obert al passeig marítim de València i a la Plaça de l’Ajuntament. En concret, disposarem d’una velocitat de 30 megues. Açò ho farem amb este projecte europeu que ens permetrà, més endavant, dur este servici a altres zones de la ciutat també”, ha dit Ribó.

“Es tracta d’oferir una experiència global a la ciutadania en les nostres platges i convertir-les en referents de qualitat, no sols a l’Estat espanyol, sinó també a tota Europa. Cal recordar que esta legislatura hem augmentat els horaris del servicis de socorrisme, hem incrementat els servicis de para-sols i quioscos, hem instal·lat el canal de natació de la malva-rosa, hem posat més papereres i, per descomptat, hem creat la platja de gossos de Pinedo; sense oblidar que hem recuperat les banderes blaves que s’havien perdut feia anys en la Malva-rosa i el Cabanyal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 8 =