25n
25N
25N

Ribó esperarà conéixer «la lletra xicoteta» de l'acord de la FEMP sobre els superàvits dels ajuntaments

Ribó esperarà conéixer «la lletra xicoteta» de l'acord de la FEMP sobre els superàvits dels ajuntaments
03/08/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha respost hui les preguntes dels periodistes sobre l’acord aconseguit hui per la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) d’acceptar la proposta del Ministeri d’Hisenda per a l’alliberament dels romanents i l’ús del superàvit dels ajuntaments.

La proposta aprovada preveu un muntant de 5.000 milions d’euros (2.000 per a enguany i 3.000 per al pròxim) per als ajuntaments que posen a la disposició de l’Executiu central els seus romanents. Tal com ha recordat Ribó, el Ple de l’Ajuntament de València va aprovar dijous passat dedicar més del 95 del romanent municipal (estalvis) a amortitzar deute, «que és una possibilitat legal que tenim els ajuntaments», ha explicat. «Aprovem en el Ple aquesta possibilitat perquè estàvem veient que ja en ple agost la situació no avançava, i a més la reducció del deute no permetrà l’any vinent accedir a crèdits per a despeses d’inversió».

No obstant això, eixa opció «encara no està executada, només està aprovada pel Ple», ha subratllat l’alcalde, qui ha manifestat el seu desig d’«esperar a veure com es tradueix aquest acord en la pràctica i veure la lletra xicoteta».

Segons la informació publicada, l’acord estableix també una pròrroga del sistema del superàvit i manté els lliuraments a compte. I també habilita un fons de transport que es concretaria en 400 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =