25n
25N
25N

Ribó encarrega als Serveis Jurídics Municipals que l'Ajuntament es persone en la investigació sobre els pagaments al Grup Trasgos

Ribó encarrega als Serveis Jurídics Municipals que l'Ajuntament es persone en la investigació sobre els pagaments al Grup Trasgos
21/07/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha encarregat als Serveis Jurídics Municipals que inicien els tràmits perquè l’Ajuntament es persone en les diligències prèvies que se segueixen en el Jutjat d’Instrucció núm. 20 de València sobre els contractes i pagaments realitzats al Grup Trasgos entre els anys 1999 i 2013. L’alcalde ha defensat la necessitat que «s’aclarisquen unes actuacions, sembla que irregulars, que ha fet una empresa directament vinculada al Partit Popular, mitjançant les quals els recursos de l’Ajuntament es dedicaven, presumptament, a les seues campanyes electorals».

La Junta de Govern Local aprovarà divendres que ve una moció de l’alcalde en aquest sentit, després que el Govern Municipal tinguera coneixement sobre la investigació desenvolupada per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional. Aquestes investigacions, ha subratllat l’alcalde, «haurien evidenciat la relació entre les empreses del grup Trasgos i el Consistori que liderava l’equip de govern dels anys 1999 a 2013, i que hauria suposat el pagament per aquest Consistori de 2,7 milions a Trasgos durant 14 anys mitjançant actuacions presumptament irregulars».

L’alcalde ha destacat que, en cas de confirmar-se, es tractaria de fets de «clara transcendència penal, pel seu origen presumptament delictiu». I així mateix ha afegit que «suposarien un clar perjuí econòmic a l’Ajuntament i una manifestació de l’exercici de potestats públiques per a finalitats espúries que aquest Ajuntament no pot ni deu tolerar». De fet, es tracta d’actuacions en relació directa amb els procediments de contractació municipals dels quals podrien derivar-se «perjudicis patrimonials municipals».

L’encàrrec de l’alcalde implica l’exercici per part de l’Ajuntament d’accions penals i civils «amb l’objectiu de garantir els drets, de tota índole, inclosos patrimonials que puguen haver-se vist afectats per les actuacions administratives investigades».

La investigació va arrancar en 2014, després de la denúncia plantejada pel Grup Municipal Compromís (en l’Oposició en aquell moment) davant la Policia Nacional, per les «sospites» de les contractacions efectuades des de l’Ajuntament amb l’entramat de quatre empreses reunides sota el nom comú Trasgos Comunicació S.L. La Policia Nacional va traslladar l’assumpte a la justícia, que va obrir una peça específica. Tal com ha recordat l’alcalde, Trasgos «és l’empresa que va fer la campanya electoral del Partit Popular en 2011, i la mateixa que feia els Congressos del PP de la ciutat de València durant aquest període».

La investigació recull que el grup empresarial va facturar, entre 1999 i 2013, un total de 2,8 milions d’euros a l’Ajuntament. Al llarg d’un informe de 1.200 pàgines es detallen presumptes «mètodes irregulars de contractació, fraccionament sistemàtic de contractes menors, primacia dels criteris de selecció subjectius per damunt dels criteris objectius, incompliments en contractacions directes, incompliments de les normes de fiscalització, o contractes per via d’urgència sense justificació, entre altres».

L’alcalde ha assenyalat que en aquests moments encara hi ha vinculació entre aquesta empresa i el grup municipal Popular, atés que si bé Trasgos «era la que organitzava les campanyes electorals i els actes del PP en temps de Barberá, membres d’aquell Govern, relacionats amb els contractes investigats en aquest cas, es mantenen en actiu dins del Grup Municipal Popular; així com altres persones d’aquest mateix partit implicades també en casos en processos judicials, com Taula i Púnica».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 4 =