25n
Orgull
Orgull

Ribó: «el lliurament d'honors i distincions simbolitza la unió de la societat valenciana, que necessitem ara més que mai per a superar adversitats i afrontar reptes»

L’alcalde de València ha presidit este matí l’acte protocol·lari de reconeixement de personalitats i entitats en el marc del 9 d’Octubre

Ribó: «el lliurament d'honors i distincions simbolitza la unió de la societat valenciana, que necessitem ara més que mai per a superar adversitats i afrontar reptes»
08/10/2020 -

La ciutat de València ha ret hui homenatge i reconeixement a les personalitats i entitats que, «amb el seu treball, dedicació i esforç, han contribuït al fet que la ciutat millore i avance». L’alcalde, Joan Ribó, ha presidit l’acte formal en el qual s’ha reconegut la labor de qui fora regidor de l’Ajuntament fins fa pocs mesos, Ramón Vilar, així com de la periodista María José Grimaldo (els dos a títol pòstum), el periodista Vicente Vergara, el defensor del Major de la Ciutat, José Pelegrí, de l’empresari Silvino Navarro (també a títol pòstum) i de la compositora Ángeles López Artiga. Així mateix, s’han entregat les Medalles d’Or de la Ciutat a la Policia Local de València, la Societat Esportiva Correcaminos, el Gremi de Forners i Pastissers de València, el Banc d’Aliments i el col·lectiu ‘València en bici’.

Tal com ha subratllat l’alcalde en l’obertura de l’acte, «els Honors i Distincions de la Ciutat són expressió de gratitud i reconeixement al treball, la dedicació i l’esforç a les persones i entitats que han contribuït al fet que esta ciutat millore i avance». Ribó ha assenyalat, així mateix, les «circumstàncies atípiques a causa de la pandèmia en les quals celebrem enguany el 9 d’Octubre, el dia gran de València»,
malgrat les quals, la Corporació no ha volgut restar solemnitat a la commemoració, motiu pel qual la Reial Senyera ha presidit l’Hemicicle Municipal.

«Gràcies a la dedicació i treball de persones i entitats, com les que hui signifiquem, és possible pal·liar situacions tan complicades com la que vivim estos dies i avançar com a ciutat resilient, preparada per a afrontar els grans reptes que tenim per davant», ha afirmat l’alcalde. «La trajectòria i l’esforç individual i col·lectiu dels valencians i valencianes enforteix la nostra autoestima com a poble, que és el que tornem a reivindicar i celebrar este 9 d’Octubre: l’estima per la nostra terra i la nostra gent és la força que ens uneix, ens mobilitza i ens fa avançar cap a un futur esperançador», ha afegit Ribó.

Per part seua, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha definit este acte de lliurament d’honors i distincions com «el gaudi de manifestar, de manera pública, i des del centre neuràlgic del Govern de la ciutat de València, l’estima, el reconeixement i l’admiració, que sentim cap a les persones i les institucions enguany reconegudes». «L’acte de lliurament dels honors i distincions de la ciutat de València és sempre un acte emotiu, però també alegre i engrescador perquè suposa un homenatge de la ciutat a una sèrie de persones i institucions que contribueixen o han contribuït a fer-la com és», ha afegit la delegada.

«AMOR AL TREBALL I AMOR A VALÈNCIA»

En nom de tots els guardonats ha pres la paraula el president del Gremi de Forners i Pastissers de València, Juanjo Rausell, qui ha agraït el suport i el reconeixement de l’Ajuntament i de la ciutat, i ha subratllat els dos elements comuns que lliguen totes les persones i entitats guardonades: «d’una banda, estar enamorats del que fem, enamorats del nostre ofici, de la nostra professió, i del que representem, la qual cosa converteix allò que inicialment pot ser una obligació i un deure, en una passió».

«I l’altre denominador comú –ha continuat Rausell- és el nostre profund amor i devoció per esta ciutat, per València, i per tot el que ella representa per als valencians: la nostra història, els nostres valors cívics i culturals, les nostres tradicions i també el nostre estil de vida mediterrani del qual podem presumir: un estil obert, integrador, solidari, i capaç de combinar de manera sàvia, el treball, l’esforç i la festa».

La intervenció de l’alcalde ha posat punt final a l’acte solemne. Joan Ribó ha manifestat, en nom de tots els valencians i valencianes, «l’admiració i el respecte de la ciutat pel treball i els valors que representen les persones i entitats guardonades, que són mereixedors d’esta gratitud per allò que van fer, que han fet i que desitgem que continuen fent, per a impulsar una ciutat lligada a la música, la cultura, l’acció social solidària, l’esport, l’activitat econòmica, la sostenibilitat i el servici públic».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 1 =