caixa popular

Ribó: “El moviment després de l'assasinat de Miguel Ángel Blanco va suposar l'empoderament de la societat en defensa del dret a la vida”

L’alcalde ha presidit hui una concentració de tota la Corporació en record de totes les víctimes de terrorisme

Ribó: “El moviment després de l'assasinat de Miguel Ángel Blanco va suposar l'empoderament de la societat en defensa del dret a la vida”
12/07/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit este matí la concentració de la Corporació Municipal en record de Miguel Ángel Blanco i de totes les víctimes del terrorisme. En el 20é aniversari de l’assassinat de Blanco, Ribó ha destacat “l’inici de l’empoderament de la societat en defensa del dret a la vida”.

Al terme de la concentració, a la que han assistit membres de tots els Grups Municipals, així com empleats públics i ciutadania, l’alcalde ha evocat el cant “D’un temps, d‘un país”, del cantant valencià Raimon, i els seus versos: “No creguem en les pistoles / per a la vida s’ha fet l’home / i no per a la mort s’ha fet”. Ribó ha recordat el moviment ciutadà que va començar després de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco a mans d’ETA, que va suposar, ha afirmat l’alcalde, “l’empoderament de la societat i un crit de ja n’hi ha prou”. “La vida –ha continuat Ribó- és un valor que està per damunt de qualsevol idea, i per damunt de la defensa de qualsevol idea”.

Per això, des d’este matí, del Balcó Municipal ha penjat una pancarta en record de Miguel Ángel Blanco i totes les víctimes de terrorisme, a partir de les peticions d’actes commemoratius plantejades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies –FEMP- i del Moviment contra la Intolerància. “Volem recordar a Miguel Ángel Blanco, i també a Manuel Broseta, a Guillem Agulló, a Miquel Grau i a totes les persones que han mort víctimes d’un atemptat, siga del color que siga”, ha afirmat l’alcalde.

Joan Ribó ha conclós la seua intervenció davant dels periodistes destacant que, “per damunt de tot, el que hui volem recordar és el fet que en aquell moment (després de la mort de Miguel Ángel Blanco) la societat va dir ‘ja n’hi ha prou’, es va empoderar en la defensa de la vida com a dret fonamental. I eixe –ha conclòs- és un valor que jo vull saludar en estos moments”.

ALTRES TEMES D’ACTUALITAT

Posteriorment, els periodistes han preguntat a l’alcalde sobre el moment actual de la investigació sobre l’accident laboral en Vivers ocorregut setmanes arrere. Ribó ha recordat que en estos moments la Inspecció de Treball està treballant en l’anàlisi dels fets, però ha expressat la seua “total insatisfacció respecte a l’empresa responsable del treballador, que no va informar adequadament a l’Ajuntament”.

Tal com ha explicat el primer edil, l’Ajuntament no va disposar de dades sobre tot el que va ocórrer “fins molt tard: vam demanar informació i no se’ns va donar de manera adequada”, ha denunciat.

“Hem de lamentar qualsevol accident laboral –ha assegurat l’alcalde- i més encara quan este es produïx en un àmbit de titularitat municipal, a partir d’uns contractes que indirectament recauen en una empresa determinada”. En este sentit, ha subratllat la responsabilitat de l’empresa en este cas, i ha denunciat la falta d’“informació adequada ni en temps ni en forma”.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 19 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris