Ribó diferencia la negociació de Botànic i Nau: "Tenen mecanismes diferents, treballem de forma diferent"

Ribó diferencia la negociació de Botànic i Nau: "Tenen mecanismes diferents, treballem de forma diferent"
12/06/2019 -

L’alcalde en funcions de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha diferenciat aquest dimecres la negociació que es duu a terme per a conformar el govern autonòmic i reeditar el Govern del Botànic que integraran PSPV, Compromís i Unides Podem de la qual es manté per a impulsar el nou executiu local de la capital valenciana, el nou Govern de la Nau del qual seran membres Compromís i PSPV.

“Són independents. La política municipal i la política autonòmica són molt independents. Tenen mecanismes diferents i els estem treballant d’una forma diferenciada”, ha assenyalat Ribó preguntat per les negociacions per a la signatura del Botànic II i per si el seu transcurs i resultat poden afectar les que es realitzen per a la constitució del nou govern de València.

El primer edil en funcions s’ha pronunciat d’aquesta manera abans de començar els dos plens extraordinaris celebrats aquesta jornada a l’Ajuntament d’aquesta ciutat coincidint amb el tancament de l’actual mandat.

Així mateix, Joan Ribó ha assenyalat que en el cas autonòmic es duu a terme “una negociació a tres” i que en l’àmbit municipal aquesta és “una negociació a dues”, que “normalment és més fàcil que a tres”. “Nosaltres estem seguint normalment el ritme de negociacions”, ha assegurat.

El candidat de Compromís ha recordat que aquest dimecres hi haurà una altra reunió de la comissió negociadora del nou Govern de la Nau, la tercera després de les celebrades divendres passat, com a “primera presa de contacte”, i dilluns passat, amb “més contingut”. La següent trobada està prevista per al divendres.

L’objectiu de totes aquestes convocatòries és avançar en el “programa comú” del futur executiu local i definir d’aqueixa manera el “quin” del procés negociador.

Una vegada tancat el programa de govern, els equips negociadors de Compromís i PSPV aniran abordant en noves trobades qüestiones com el “com”, per a determinar l’estructura del govern municipal, i posteriorment, el “qui”, per a decidir les persones que estaran al capdavant de cada delegació.

Les reunions per a la conformació del nou executiu de la capital valenciana s’estan realitzant en el Teatre Rialto de la ciutat.

Joan Ribó ha manifestat que desitja que “els problemes” sorgits en la negociació de l’II Botànic se solucionen i es puga formalitzar el govern autonòmic, al mateix temps que ha dit que són qüestions que “de moment” no s’estan donant en els contactes per al nou Govern de la Nau.

“Els problemes que puguen tindre, que desitge que els solucionen, de moment no els estem tenint ací i espere que no estiguen ací”, ha dit l’alcalde en funcions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 9 =

turismo salou