Ribó destaca la solidaritat dels valencians en el Dia Mundial del Refugiat

Ribó destaca la solidaritat dels valencians en el Dia Mundial del Refugiat
20/06/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí la taula informativa instal·lada en la façana principal de l’Ajuntament, per la delegació de la Comunitat Valenciana del Comité Espanyol de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), amb motiu del Dia Mundial del Refugiat. «València és una ciutat que ha manifestat, en reiterades ocasions, la seua decidida voluntat de dir que els drets de les persones estan per damunt de qualsevol altra consideració», ha expressat.

Ribó ha destacat «la solidaritat dels valencians i les valencianes, mostrada en diferents ocasions, com per exemple quan es va constituir com a Ciutat Refugi, amb milers de persones disposades a col·laborar per a pal·liar els efectes de les crisis humanitàries». També, ha afirmat que «l’Ajuntament té la voluntat ferma de donar suport a aquest tipus d’actuacions, amb l’objectiu d’aconseguir la consecució de la total garantia dels drets humans per al conjunt de la ciutadania».

«Hem de sensibilitzar i conscienciar la societat sobre el fet que més de 68,5 milions de persones viuen desplaçades i refugiades arreu del món, i cada dos segons una persona es veu obligada a desplaçar-se com a resultat dels conflictes i la persecució», ha explicat l’alcalde. «Cap persona se’n va per gust de la seua terra, per la qual cosa és imprescindible que plantegem aquest greu problema des del màxim respecte possible als drets humans, per damunt de qualsevol altra qüestió», ha afegit.

L’alcalde també ha reiterat «el bon treball d’ACNUR amb els refugiats», ja que considera que és «una labor molt important perquè encara hi ha diferents motius en molts països per a emigrar i escapar-se, bé per causes religioses, de guerra o pel canvi climàtic».

A més, la façana de l’Ajuntament es va il·luminar ahir de blau per a commemorar el Dia Mundial del Refugiat, acció a la qual es van unir diferents ciutats de 128 països de tot el món. El blau, color de la bandera de l’Organització de les Nacions Unides i de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), simbolitza el cel que uneix totes les nacions. L’Empire State Bulding de Nova York o el Coliseu de Roma són algunes de les principals icones mundials que participen en aquesta iniciativa.

MÉS ACTIVITATS

De la mateixa manera, l’esplanada de la plaça de l’Ajuntament alberga hui una carpa similar a la llar provisional de «els qui han fugit forçosament dels seus països i llars», així com al Saló de Cristall, on s’ha habilitat l’exposició ‘Refugi i ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)’, que consta de deu panells i està centrada en els treballs per a millorar la situació i els drets de les persones refugiades.

Aquesta exposició, que coincideix amb la setmana de l’aniversari de l’arribada del vaixell Aquarius a València, pretén «visibilitzar la situació dels refugiats i sensibilitzar la societat», perquè es complisca l’article 14.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans que afirma que, «en cas de persecució, tota persona té dret a buscar asil i a gaudir-ne en qualsevol país».

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

programacion rialto
cultura als barris 2019
programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
alcasser
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
punt cat