caixa popular

Ribó destaca la renovació de la Falla Municipal

Ribó destaca la renovació de la Falla Municipal
05/03/2018 -

Aquest matí, l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, les Falleres Majors 2018, i altres membres de l’equip de govern han realitzat l’habitual recorregut pels tallers de la Ciutat Fallera per conéixer els últims detalls d’algunes d’aquestes falles. Així, després de la recepció al Museu de l’Artista Faller, han visitat els tallers dels artistes Manuel Algarra, Manolo García y de Latorre y Sanz, aquests últims són enguany els encarregats d’elaborar la falla municipal que ja llueix part de la seua estructura, el cap de l’ós, a la plaça de l’Ajuntament.

“Enguany volem destacar la visibilitat i el colorit d’aquesta falla municipal, i el gran treball que hi ha darrere”, ha exposat l’alcalde Joan Ribó. La falla municipal és fruit d’una col·laboració entre l’artista internacional Okuda San Miguel, que ha realitzat el disseny i la idea principal, i dels artistes fallers Latorre y Sanz Artesanos, que tornen a la plaça de l’Ajuntament després de deu anys. “És una falla que suposa una gran renovació, està tota ella feta en fusta. Quan parlem de materials hem d’avançar cap a materials que cremen bé i que siguen sostenibles”, ha subratllat Ribó.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha recordat que “les Falles són art, i l’art és divers i plural”, una diversitat que s’ha contemplat al recorregut efectuat. “És el segon any que la falla municipal no la trien polítics, sinó entitats falleres i artístics. Així, en tractar les falles com a art, es reconeix el treball dels artistes fallers i la seua capacitat creativa”, ha continuat Fuset. A més, el regidor ha destacat la col·laboració de la falla municipal, “un fet que demostra la versatilitat dels nostres artistes fallers, que en moltes ocasions estan acostumats a treballar amb dissenys de tercers, de persones que han treballat a platós de Hollywood o a parc temàtics”.

La falla municipal que ja està pràcticament acabada i llista per a traslladar les peces a la plaça de l’Ajuntament, segons han explicat els artistes Latorre y Sanz Artesanos, porta com a lema ‘Equilibri Universal’ i destaquen els seus triangles de colors que conformen una estructura de puzle gegant. La falla tindrà unes dimensions de 24 metres i està tota feta de fusta, el que farà que la cremà siga més duradora, podent arribar a durar més d’una hora. “La fusta ens permetrà recuperar l’espectacle de la cremà, la flama serà la gran protagonista en una falla on el color destacarà des de la seua plantà fins a la cremà”, ha dit el regidor Fuset. “La nostra festa és modernitat i tradició, i en aquesta falla és junta la modernitat d’Okuda amb la tradició de Latorre y Sanz”, ha dit la Fallera Major de València, Rocío Gil.

El taller de Latorre y Sanz ha estat l’últim d’un recorregut que s’ha iniciat al taller de l’artista faller Manuel Algarra, que és l’encarregat de la falla Almirall Cadarso – Comte d’Altea i que porta per lema ‘En busca del daurat’. Amb 14 anys d’experiència al davant d’aquesta falla principal, Manuel Algarra ha exposat que la falla fa un joc entre els conquistadors i els indígenes, amb la presència dels personatges més televisius del conflicte català. Algarra ha remarcat que volen que les obres falleres es valoren per la qualitat, i no per la mida o el pes.

Seguidament, la comitiva municipal ha visitat al taller de Manolo García, que enguany s’encarrega de la falla Palleter-Erudit Orellana. Una peça fallera dissenyada per José Aguilar, que porta per lema ‘Plantar l’esperança’ i que utilitza la característica tècnica de vareta. El monument serà plantat ‘al tombe’ el dissabte, a les 18 hores, per dones víctimes del càncer de mama i familiars d’aquestes, ja que vol ser un exemple de superació. A més, la falla recaptarà fons per a la investigació en càncer i es recolliran firmes per tal que es desgraven el 100% dels donatius. Tot això ha estat impulsat per la doctora i investigadora en oncologia Anna Lluch, membre d’aquesta falla.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018