Ribó destaca l'impuls internacional a la candidatura de València a la capitalitat mundial del disseny

Ribó destaca l'impuls internacional a la candidatura de València a la capitalitat mundial del disseny
17/06/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit aquest matí amb els directors estratègics de la candidatura de València Capital Mundial del Disseny, Xavier Calvo i Pau Rausell, i la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, els quals li han entregat la memòria de la candidatura plantejada per València per a l’any 2022.

València ja ha passat a la fase final del procés d’elecció, que es disputa amb la ciutat índia de Bangalore, i l’alcalde Ribó ha destacat que la nostra ciutat és l’única urbs europea que ha sigut seleccionada per a exercir la capitalitat. Aquest matí s’ha reunit amb els promotors de la candidatura, i ha qualificat la selecció de València com una «bona notícia que hem de celebrar»,

«Aquesta iniciativa és un avanç en el camp de l’economia del coneixement», ha assegurat el primer edil, que ha definit el disseny com un «element clau, i València ha destacat durant molt de temps per ser una ciutat amb una gran voluntat de disseny en nombrosos nivells i àmbits», ha afegit. De fet, l’alcalde ha realitzat un recorregut per la instal·lació Placemaking Week Europe 2019 que s’ha exhibit aquests dies en La Marina, i que recull propostes de disseny i mobiliari de les empreses i estudis promotors de la candidatura valenciana. A aquesta recopilació s’ha afegit un repàs per la cartelleria institucional impulsada en els últims anys per l’Ajuntament, que ha tingut com a fet diferencial respecte a edicions de mandats anteriors que respon a encàrrecs realitzats a professionals del disseny en una aposta per dignificar i reconéixer aquesta activitat artística i professional.

Ribó ha subratllat «la satisfacció de l’Ajuntament», i ha garantit que es continuarà treballant en aquesta direcció». Precisament, divendres passat l’alcalde va mantenir una reunió amb l’ambaixador del Canadà en la qual li va manifestar tot el suport de l’Ajuntament i de la ciutat perquè la candidatura fructifique. La World Design Organization (WDO) organització no governamental que cada dos anys designa la Capital Mundial del Disseny, té seu a Quebec (el Canadà), i el jurat qualificador que ha seleccionat a la nostra ciutat ha destacat l’«estat de maduresa del disseny valencià»

La WDO organitzarà el mes de juliol una visita oficial a València per recaptar dades sobre la ciutat i sobre el projecte, que seran presos en compte en l’avaluació final del Comité de selecció, la decisió definitiva de la qual sobre la ciutat guanyadora es donarà a conéixer a l’octubre.

Per part seua, la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, ha destacat que la candidatura concita «multitud de voluntats i desitjos d’èxit»: empreses, institucions, entitats, la Casa Reial… «Realment, hem aconseguit que el disseny estiga en l’agenda política», ha afegit, i ha afirmat que «si volem convertir València en un centre líder de creativitat i desig, hem de treballar braç a braç i amb el suport de tots, tant de les empreses com de l’administració pública».

CAPITALITAT ESPORTIVA

A preguntes dels periodistes, Joan Ribó ha subratllat també la proposta que ha llançat perquè València siga una de les seus del Campionat Mundial de Futbol de 2030 si hi ha una candidatura conjunta entre Espanya i Portugal. «València és una capital de l’esport a molts nivells», ha afirmat l’alcalde, que ha assenyalat, per exemple, que la nostra ciutat competirà per a ser la cinquena ciutat del món a tindre una marató de platí. «Ja tenim experiència i, a més reunim unes condicions estupendes per a tots aquests projectes, per la qual cosa també treballarem en aquesta direcció».

A preguntes dels periodistes, Joan Ribó ha subratllat també la proposta que ha llançat perquè València siga una de les seus del Campionat Mundial de Futbol de 2030 si hi ha una candidatura conjunta entre Espanya i Portugal. «La nostra ciutat està destacant en els últims anys per organitzar esdeveniments esportius de primer nivell. Estem preparats, podem donar una cobertura òptima, i és interessant des del punt de vista econòmic per a la ciutat, per la seua repercussió mundial, i per la dinamització que es genera», ha assegurat l’alcalde.

A més, ha afegit Joan Ribó, «per a eixa data, tant la ciutat esportiva instal·lada en Natzaret com el nou estadi del València CF han d’estar ja a punt, i amb tot això comptarem amb instal·lacions renovades a la ciutat». L’alcalde ha apuntat que «València compta fins i tot amb l’experiència prèvia de l’any 1982, en què ja va ser seu del Mundial celebrat a Espanya».

Ribó ha conclòs i ha destacat el caràcter de València com a «capital de l’esport a molts nivells»; a més ha avançat que la ciutat competirà per a ser la cinquena ciutat del món a tindre una marató de platí.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 6 =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
punt cat