25n
25N
25N

Ribó destaca la importància del CEMAS de València: "L'alimentació no es pot deixar en mans de multinacionals"

Ribó destaca la importància del CEMAS de València: "L'alimentació no es pot deixar en mans de multinacionals"
22/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que l’alimentació “és un tema que cada vegada preocupa més gent”, per la qual cosa “no es pot deixar en mans de les multinacionals i els mercats perquè és un dret fonamental reconegut per les Nacions Unides”.

Així s’ha expressat el primer edil en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió mantinguda aquest dilluns amb el director general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), José Graziano da Silva.

Tots dos han mantingut una trobada de treball amb l’objectiu de marcar les línies generals d’actuació del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS), que serà presentat aquesta mateixa vesprada en l’edifici La Base de la Marina de València amb la presència de la reina Letizia, i han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar i “posar a treballar” aquest institut.

Ribó ha manifestat que la nutrició “és un tema en el qual no s’està avançant i cada vegada preocupa més gent”, alhora que ha denunciat l’augment –segons dades de la FAO– del nombre de persones que passen fam i amb problemes d’obesitat.

En aquest sentit, ha asseverat que l’alimentació “no es pot deixar en mans de les multinacionals i els mercats perquè és un dret fonamental reconegut per les Nacions Unides”. Per això, ha explicat que València pretén ser “un centre de divulgació de les pràctiques d’economia i mercat perquè es faça realitat el dret dels ciutadans a una alimentació sostenible”.

Ribó ha expressat la seua satisfacció, ja que es tracta de la primera vegada que la ciutat té un centre en col·laboració amb la FAO. “Hem arribat ací en part per la història d’una ciutat que es preocupa per l’alimentació dels seus ciutadans”, ha dit.

CENTRE “DE REFERÈNCIA”

Per part seua, el director general de la FAO, José Graziano da Silva, ha assegurat que l’institut que s’instal·larà a València serà un centre “de referència” per a fer un seguiment de les ciutats que estan aplicant la metodologia desenvolupada per FAO “amb l’objectiu de mesurar el progrés i recollir les bones experiències perquè es puguen repetir en altres capitals”.

En aquesta línia, ha recordat que en aquests quatre anys el pacte de Milà ha reunit 200 ciutats però ha reivindicat una “millor coordinació i avaluació dels programes”. “La FAO necessita arribar a les ciutats, on es comercialitzen els aliments, per a sensibilitzar als seus alcaldes i ciutadans en un moment en el qual s’estan registrant els pitjors números en matèria d’alimentació en el context de l’Agenda 2030”, ha afegit.

Graziano da Silva ha insistit en la importància d’una adequada alimentació, ja que la malnutrició “sabem on està, les seues dimensions i el remei, però problemes com l’obesitat o la deficiència de vitamina A en els xiquets no sabem com controlar-los”. “Cal progressar molt ràpidament perquè si no comprometrem a les pròximes generacions”, ha advertit.

El Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura i fructifica dos anys després que València exercira com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

art en blanc
art en blanc