25n
25N
25N

Ribó destaca que hi ha alternatives per a dignificar i millorar les condicions de la ZAL

Ribó destaca que hi ha alternatives per a dignificar i millorar les condicions de la ZAL
09/01/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat hui les alternatives efectives i reals per dignificar i millorar la situació en l’àmbit del Pla Especial de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port. Ribó ha assenyalat que en aquests moments «no es pot reescriure la història, però hi ha alternatives possibles».

L’alcalde ha recordat les iniciatives que es plantegen per tal de donar una solució al planejament i a les necessitats veïnals, per exemple mitjançant l’execució de corredors verds de connexió amb l’Albufera. I així mateix, ha assenyalat l’acció per dotar a les parcel·les localitzades més pròximes al poble de la Punta, d’una consideració d’espais amb activitats de caràcter agroalimentari; o la recuperació de patrimoni, com ara el xalet de Sanxo per a iniciatives de caràcter social, entre altres.

Ribó ha defensat que l’actual Pla Especial «no seria la seua opció si es començara des de zero», però en aquests moments «cal partir de la realitat que tenim després de 20 anys d’una ZAL ja construïda, i cal governar amb responsabilitat per a buscar alternatives viables que en milloren el projecte». Davant els mitjans de comunicació que li han acompanyat en la visita realitzada hui a Casa Caridad, i davant les preguntes dels informadors, l’alcalde ha subratllat que aquest «és un assumpte de fa més de 20 anys, i en aquell moment tots vam dir que el lloc de la ZAL no era una zona d’horta productiva, com la Punta, sinó una zona preparada com el Port de Sagunt». «Però no podem reescriure la història –ha afegit-: la ZAL és una realitat, i el que cal buscar són solucions i alternatives viables». Tal com ha recordat l’alcalde, en aquests anys «hem anat treballant perquè aquesta ZAL tinguera les millors condicions, i entre elles, estan les alternatives dels corredors verds i les parcel·les agroalimentàries».

L’alcalde ha destacat, a més, la previsible aprovació, demà, del Pla Especial de Natzaret Est, en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària. Joan Ribó ha posat damunt la taula la necessitat de recuperar espais del Port per a la ciutat, perquè siguen d’ús veïnal, i ha remarcat la importància que tindrà el Parc de Desembocadura per al barri de Natzaret.

DUES CIUTATS, UN PORT

Precisament, l’alcalde Ribó, participa aquesta vesprada, junt amb l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, en la xarrada «Dues ciutats, un port», una trobada dirigida a reforçar la visió metropolitana i crear estructures que ajuden a solucionar i acabar polítiques d’àmbit metropolità.

«El raonable hauria sigut fer la ZAL en el Port de Sagunt», ha reiterat Joan Ribó, qui així ho defensarà aquesta vesprada, en la xarrada, en la qual es parlarà de la «descoordinació territorial i política a València i Sagunt per part de l’anterior govern», i es reforçarà el suport a la connexió dels ports del Corredor Mediterrani «per ferrocarril, per millorar la competitivitat dels ports, empreses i ciutats, la qual cosa ajudaria a funcionar com un port únic i pensar en els efectes beneficiosos per al medi ambient».

L’alcalde expressarà que «l’ampliació del Port amb aquesta zona logística s’hauria d’haver fet allà on es podia, és a dir, a Sagunt, i no a València, on va afectar greument la població i l’horta. I la prova d’això la tenim hui amb una duplicitat d’espais: d’una banda, la ZAL del Port de València, sense ús dues dècades després de la seua urbanització; i la gran zona logística de Parc Sagunt».

L’alcalde també farà una crida al govern central: «si aquest divendres es presenten els Pressupostos Generals de l’Estat, espere veure contemplada en ells la condonació del deute de la Marina de València per aquell esdeveniment, tal com personalment vaig acordar amb la Secretària d’Estat d’Hisenda fa unes setmanes».

Durant la sessió d’aquesta vesprada, també es parlarà sobre mecanismes de coordinació entre Sagunt i València per a coordinar l’activitat portuària i les industrials-logístiques annexes. I es tractarà l’assumpte de l’ús ciutadà de les dàrsenes portuàries i la seua utilització per part de les ciutats.

Durant la seua trobada amb els mitjans de comunicació, l’alcalde ha anunciat també que demà dijous se signarà el conveni amb l’Autoritat Portuària pel qual se cedeixen els terrenys, d’una banda de zona esportiva que probablement serà per al Levante UD; i per part nostra, una zona que formarà part del Parc de la Desembocadura, que es pretén obrir com més prompte possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =

CCCC
torrent