25n
25N
25N

Ribó desconfia i s'oposa de manera "clara" a l'ampliació nord del port

Ribó desconfia i s'oposa de manera "clara" a l'ampliació nord del port
10/04/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua oposició “clara” i “desconfiança absoluta” al projecte d’ampliació nord del Port de València després d’avalar Ports de l’Estat la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) i ha lamentat que per al projecte “no s’ha comptat amb els valencians”, sinó que l’interés empresarial “prima en les decisions preses a centenars de quilòmetres de València”.

Així s’ha manifestat Ribó, en declaracions a Europa Press, després de l’informe jurídic fet públic aquest divendres per Ports de l’Estat que determina que la DIA, concedida en 2007, continua vigent i que l’APV és l’encarregada de determinar la necessitat d’una nova avaluació.

Sobre aquest tema, Ribó ha acusat el Govern d’Espanya de “despenjar-se” del projecte amb una decisió que “deixa en mans de l’Autoritat Portuària la decisió de fer o no una nova Declaració de l’Impacte Ambiental”, una circumstància que l’alcalde considera una “rentada de mans” de l’Executiu “sense una comunicació prèvia amb l’Ajuntament de València i sense una mínima documentació aportada d’informes ni de l’addenda del projecte”.

“En termes bíblics, és una decisió al Ponç Pilat”, ha comparat Ribó, al mateix temps que ha apuntat que la responsabilitat “es delega a l’Autoritat Portuària”, de la qual el primer edil forma part en un Consell en el qual la ciutat “no té el pes decisori que mereixeria sobre un assumpte de la transcendència del qual abordem”.

Per això, Ribó ha mostrat, “d’entrada”, una oposició “bastant clara” per “diversos motius”. En primer lloc, perquè, assegura, desconeix el projecte complet amb “totes les modificacions introduïdes per a fer més digerible l’assumpte a Madrid”. En altres paraules, ha criticat que “no s’ha comptat amb els valencians i valencianes, sinó que l’interés empresarial prima en les decisions preses a centenars de quilòmetres de València”.

En segon lloc, ha puntualitzat que, eliminat el dragatge fins a 22,5 metres del canal d’entrada de l’ampliació que “perjudicava seriosament” les platges del sud, “caldrà concretar d’on vindran els materials per a omplir la futura ampliació”.

Per a Ribó, aquest assumpte “no és qualsevol cosa”, sinó “milions de metres cúbics de materials que caldrà ficar en l’ampliació”. Per això, s’ha preguntat si “estem davant un nou atac al litoral de València, ara per part dels qui tenien l’obligació de protegir-lo”.

MOBILITAT

D’altra banda, sobre els plans de mobilitat del Port de València per a “no saturar de camions la ciutat i l’àrea metropolitana”, l’alcalde de València ha afirmat que l’APV haurà de dir “d’una vegada per sempre” si pensa dur a terme l’eixida nord i, en cas afirmatiu, “com pensa fer-la”.

“I també explicar-nos com pensa compaginar aquest creixement de mobilitat amb el projecte de llei de canvi climàtic que, precisament, acaba d’aprovar-se en el Congrés fa pocs dies i que suposa un descens de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle molt considerable”, ha manifestat, al mateix temps que ha defensat que “governar amb valentia implica ser conseqüent i aplicar els fets als discursos”.

Ribó ha incidit en què la mobilitat és l’eix “determinant i decisiu” que “definirà els impactes futurs d’aquesta ampliació sobre la ciutat de València i la seua àrea metropolitana” i ha apuntat que, sense tindre això “perfectament delimitat i delimitat”, l’acceptació d’aquesta ampliació “és infumable per a qualsevol persona amb un mínim de sentit i voluntat sostenible”.

En aquest sentit, ha afirmat que resoldre la complexitat de la mobilitat “no és impossible” però “sí que exigeix compromisos que hui dia no es compleixen ni tampoc sembla que hi haja voluntat de fer-los complir”, per la qual cosa ha expressat que la seua desconfiança és “absoluta”.

APOSTA “DECIDIDA” PEL TREN

El primer edil ha reivindicat que aquest projecte passa per una aposta “decidida” pel tren, precisament per a fer un Port “capdavanter i d’acord amb Europa”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que el port d’Hamburg, per exemple, mou les seues mercaderies amb tren en una proporció del 55%, mentre que el de València “està per davall del 5%”, una circumstància que “té a veure amb la situació del Corredor Mediterrani al seu pas pel node de la ciutat de València que, com tothom sap, està molt retardada, en bolquers”.

Així mateix, per a Ribó, l’ampliació portuària passa també per la “necessitat” d’articular una estació intermodal a Sagunt que connecte via tren amb el port de València. “En definitiva, tot un conjunt de grans projectes amb uns costos de centenars de milions que no es poden arreglar amb bones paraules mentre s’aprova l’ampliació Nord del Port”, ha manifestat.

Finalment, ha insistit que l’Ajuntament de València “ha de vetlar pel benestar de la seua ciutat, per l’econòmic, per descomptat, però també pel de tots els seus barris i la seua ciutadania”.” Si no és així, amb mi que no compten. Així no”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − set =

museo prehistoria