25n
25N
25N

Ribó demana a Sánchez que els ajuntaments participen en la gestió i recepció dels fons europeus

Ribó demana a Sánchez que els ajuntaments participen en la gestió i recepció dels fons europeus
05/11/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que “els ajuntaments, especialment de les ciutats amb més pes poblacional com València, participen, juntament amb els governs autonòmics i central, en la gestió i recepció dels fons europeus” habilitats arran de la pandèmia de covid-19. Una conversa que tots dos han mantingut després de la presentació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola, celebrada aquest matí en la Ciutat de les Ciències. L’alcalde ha demanat també al ministre Ábalos que “habilite ajudes per al transport públic, que s’ha vist tremendament perjudicat per l’impacte del coronavirus”.

Joan Ribó ha mantingut un encontre informal amb el Ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, a qui ha recordat que les ajudes al transport públic “són promeses que ja havia fet en anteriors entrevistes” i considera que “és important que aquest assumpte siga abordat pel govern”. L’alcalde ha dit que el transport públic s’ha vist “tremendament perjudicat per la covid-19” i, per eixe motiu, és necessari “que el govern central habilite ajudes per als ajuntaments, i especialment per als grans ajuntaments”. Durant els mesos de confinament domiciliari, el transport públic urbà es va veure afectat amb una reducció de fins al 90% de passatgers, tal com va ocórrer en la resta de ciutats espanyoles, amb la pèrdua d’ingressos que això implica per a les empreses municipals que els gestionen. L’alcalde ha recordat que “només les ciutats de Madrid i Barcelona han rebut fons destinats a fer front a aquesta situació, per la qual cosa demane un ajut similar per a València”.

Ribó ha mantingut aquesta reunió informal amb Ábalos després que tots dos assistiren a l’acte de presentació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola, que el president del govern, Pedro Sánchez, ha presentat aquest matí al Museu de les Ciències. En acabar la presentació, Ribó ha demanat al president del govern “que els ajuntaments puguen participar en la gestió i recepció dels fons europeus” destinats per Brussel·les a la reconstrucció econòmica i social. Ribó ha traslladat a Sánchez que “els fons europeus són un element fonamental que condicionarà el desenvolupament econòmic de les nostres ciutats i del nostre país en els pròxims anys i, per això, és imprescindible la participació dels ajuntaments, que som l’administració més àgil i més pròxima a la ciutadania”.

L’alcalde considera “importants per a l’Estat Espanyol, la Comunitat Valenciana i la ciutat de València els elements que el president del govern ha plantejat”. En especial, Ribó destaca “els assumptes referits a l’agenda urbana, les noves energies o els assumptes de caràcter social”. Per aquest motiu, considera que “els consistoris, especialment els ajuntaments de ciutats amb un major pes poblacional, no hauríem de deixar de participar en la gestió de les ajudes europees”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 18 =