25n
25N
25N

Ribó defén una “sanitat pública de qualitat i per a tota la ciutadania”

Ribó defén una “sanitat pública de qualitat i per a tota la ciutadania”
02/12/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquesta vesprada en l’acte de lliurament del premi que atorga anualment la Fundació de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València per reconéixer la trajectòria d’un dels seus professionals, i que en aquesta ocasió ha destacat la del doctor Miguel Ángel Sanz Alonso. Aquesta cerimònia, celebrada a l’Hemicicle Municipal, ha reafirmat l’aliança de València i la professió mèdica, “una aliança que hui és més fonamental i imprescindible que mai”, segons ha explicat l’alcalde, en agrair “l’experiència del doctor premiat per la seua aportació assistencial, docent i investigadora”. Miguel Ángel Sanz Alonso ha desenvolupat el seu treball durant més de quatre dècades a l’Hospital La Fe de València, on va arribar a ser cap del Servici d’Hematologia, i el primer edil li ha fet arribar tots els aplaudiments de la ciutadania que també ha traslladat “als herois i heroïnes que amb el seu treball al si de la sanitat pública estan salvant vides i ens cuiden a totes i tots”.

L’alcalde Joan Ribó, que ha estat acompanyat del regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha recordat que “enguany la pandèmia de la covid-19 ens ha mostrat la nostra vulnerabilitat i, al mateix temps, la necessitat de pensar i actuar com a col·lectivitat per a superar aquesta crisi”; i ha assegurat que “amb aquesta premissa hem d’invertir i destinar recursos per a enfortir les xarxes de servicis públics com ara la sanitat”.

“Pensar i actuar pel bé comú, com han fet els i les professionals de la medicina, la trajectòria dels quals reconeixem hui. És el cas de Miguel Ángel Sanz Alonso, investigador emèrit de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, catedràtic i professor honorari del Departament de Medicina de la Universitat de València”, ha afegit.

Durant la seua al·locució, Joan Ribó ha parlat d’experiència assistencial, docent i investigadora del cap del Servici d’Hematologia, “que també va dirigir la Unitat de Trasplantament de progenitors hematopoètics, una de les de major activitat de trasplantaments a Espanya i, en concret, l’activitat de trasplantaments de cordó umbilical en adults, la major d’Europa i que està entre les tres primeres del món”.

A més, el professor Sanz ha estat president del Grup Espanyol de Trasplantament Hematopoètic, és president del grup del Programa Espanyol de Tractaments en Hematologia i dirigeix el grup de treball de leucèmia mieloide aguda. Ha publicat en nombroses revistes mèdiques d’alt perfil i ha oferit conferències per tot el món.

Joan Ribó ha manifestat que “aquesta dedicació i treball mereixen la nostra admiració, reconeixement i gratitud, ja que la seua trajectòria ha possibilitat l’avanç cap a tècniques de diagnòstic i tractaments que han curat i curen molts pacients”. “Tot un referent, tan dins de casa com l’esfera internacional, que ha contribuït a aportar prestigi, projecció i progrés a la medicina valenciana”.

Per tot això, ha conclòs el primer edil. “Vull felicitar, en nom propi i de la ciutadania, el doctor Miguel Ángel Sanz Alonso per aquest guardó a tota una vida en l’exercici de la medicina que li fa el Col·legi de Metges de València, però que fa seu tota la societat valenciana. Iniciatives com la de hui són una mostra del suport que el Govern municipal donem per tal d’impulsar el talent científic i investigador, i avançar cap a una ciutat saludable”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 16 =