25n
25N
25N

Ribó defensa la taxa turística: "a València ens fa falta"

Ribó defensa la taxa turística: "a València ens fa falta"
04/07/2019 -

Una taxa turística per a afrontar els costos dels servicis que l’Ajuntament presta a qui visita la ciutat és el que ha defés hui l’alcalde de València, Joan Ribó, amb motiu del debat generat al respecte hui a Les Corts perquè els municipis apliquen el recàrrec a les estances turístiques. Es tracta, ha manifestat, «d’una mesura que no és dissuasiva del turisme i que, a més, ens permetria controlar els apartaments turístics i altres fenòmens relacionats que generen rebuig en alguns barris».

Amb aquestes paraules, l’alcalde Joan Ribó ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de treballar «perquè a València hi haja una taxa turística com hi ha a Palma de Mallorca, a Barcelona, a Roma, a Àmsterdam i en pràcticament totes les ciutats europees, que no pateixen, per contra, cap efecte reductor del turisme». De fet, ha explicat l’alcalde, «quan fem un viatge mai ens preguntem si la ciutat on pensem anar cobra aquest impost».

D’altra banda, ha afegit, «els municipis que apliquen aquest recàrrec a les estades turístiques podran mitigar els impactes negatius del turisme, ja que la taxa suposa una compensació pels servicis extra que fan els ajuntaments amb motiu de l’augment poblacional ocasionat pel turisme i que afecten, per exemple, a la neteja, la seguretat o la mobilitat». «És important que els turistes contribuïsquen amb la ciutadania a pagar els servicis de què també gaudeixen», ha aclarit Ribó, en transmetre que aquest impost «pot ajudar a eliminar un cert rebuig que pot aparéixer en alguns barris cap al turisme i també es pot convertir en un mecanisme de control dels apartaments turístics».

Per tant, ha conclòs, «la posició de l’Ajuntament és molt clara: a València ens fa falta una taxa turística que, per descomptat, no ha de ser obligatòria per a tots els ajuntaments. Nosaltres la gestionaríem i la cobraríem amb la col·laboració de la Generalitat».

Com la taxa ha de regular-se en l’àmbit autonòmic, perquè els municipis no tenen competència per a crear tributs, l’alcalde ha volgut deixar clar que l’Ajuntament de València dona suport a la iniciativa de recarregar les estades turístiques i demana a la Generalitat que s’hi pronuncie.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =