25n
25N
25N

Joan Ribó defensa un possible toc de queda, encara que no li agraden les seues "connotacions militars"

Joan Ribó defensa un possible toc de queda, encara que no li agraden les seues "connotacions militars"
21/10/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat la possible aplicació d’un toc de queda sempre que no afecte de manera significativa a l’hostaleria i que seguisca els passos legals necessaris, encara que ha lamentat que el concepte li recorda a una altra època.

“La paraula toc de queda no m’agrada perquè té connotacions militars”, ha afirmat als periodistes abans del debat sobre l’estat de la ciutat sobre aquesta possibilitat que estudien la Generalitat i altres governs autonòmics.

Encara que en l’àmbit legal desconeix la seua aplicació, Ribó (Compromís) ha destacat que és una mesura que funciona “de manera raonable” en països com Bèlgica o Brussel·les, al no perjudicar massa l’hostaleria i “contenir excessos com el botelló”.

Per tant, creu que és una possibilitat “interessant” si serveix per a contenir la pandèmia “sense afectar de manera significativa a l’economia, sobretot a l’hostaleria, sempre que es facen els passos legals necessaris”.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha coincidit que la salut està per damunt de tot i en què “qualsevol restricció necessària per a restringir l’avanç del coronavirus serà aplicada i acceptada per l’Ajuntament”.

GÓMEZ: “ACÍ NO HI HA CAP AYUSO”

“València no és Madrid, ací no hi ha cap Ayuso que es vaja a rebel·lar contra qualsevol limitació que imposen les autoritats sanitàries”, ha asseverat la també secretaria general del PSPV local.

Per part de l’oposició, la portaveu del PP, Mª José Catalá, ha exigit a l’Ajuntament que primera aportació les “dades reals” sobre la situació de la pandèmia, així com que informe si s’ha constituït “la famosa comissió mixta” amb la Conselleria de Sanitat i si hi ha una preocupació creixent sobre els contagis a València.

La ‘popular’ ha advertit que “la lleialtat és un camí d’anada i tornada”, encara que ha promés que donaran suport a qualsevol mesura que protegisca a les persones.

I Fernando Giner (Cs) ha defensat que “cal fer tot el possible per a evitar” el toc de queda encara que al final calga acceptar tot el que siga millor per a la salut. Ha urgit així a l’Ajuntament a reforçar els controls policials contra el botelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + onze =