25n
25N
25N

Ribó defensa la igualtat salarial i d'oportunitats

Ribó defensa la igualtat salarial i d'oportunitats
22/02/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per altres membres de l’equip del Govern municipal i de la Corporació, han assistit aquest matí a la taula informativa a la porta principal de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional per la Igualtat Salarial, instal·lada per EVAP (Associació d’Empresàries i Professionals de València). «A igualtat de treball, igualtat de salari», ha destacat l’alcalde.

Durant la celebració de la taula informativa, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que «la realitat és que, malgrat el que diguen alguns, la desigualtat salarial continua ocorrent, ja que existeixen diversos indicadors que asseguren que en un mateix treball es donen diferents salaris, depenent de si eres home o dona, ja que aquestes últimes tenen un sou injustificadament més baix». «Per aquests motius, hem d’aconseguir la igualtat entre homes i dones dins del món laboral», ha afegit.

En aquesta línia, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha recalcat «la dificultat d’accés al món laboral i la desigualtat evident que pateixen les dones» i que, per tant, «cal continuar combatent igual que altres situacions de precarietat laboral». A més, ha explicat que «una jornada com la de hui és necessària per a reivindicar la igualtat d’oportunitats; una de les moltes lluites que encara resten per aconseguir en l’actualitat».

De la mateixa manera, la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València, Eva Blasco, ha ressaltat l’agraïment a l’Ajuntament de València per participar en la celebració del Dia Internacional per la Igualtat Salarial. «Des de fa dos anys, vam poder col·locar la nostra pancarta reivindicativa al balcó de l’Ajuntament, cosa que agraïm molt, ja que dóna visibilitat a una lluita que creiem que és necessària i justa», ha explicat.

També han participat diferents membres de l’equip del Govern municipal com la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez i la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, així com altres membres de la Corporació com el portaveu del grup Ciutadans, Fernando Giner, els regidors d’aquest grup, Manuel Camarasa i Mª Amparo Picó, i diferents representants de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València.

Amb la celebració del Dia Internacional de la Igualtat Salarial es reivindica l’erradicació de la bretxa salarial existent entre homes i dones. Aquesta iniciativa mundial, que naix de la Federació Internacional Business and Professional Women (BPW), pretén comunicar, conscienciar i visibilitzar sobre l’existència de la desigualtat retributiva entre home i dona, amb l’objectiu d’aconseguir l’assumpció per part de les dones de la necessitat de defensar els seus propis interessos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 1 =