caixa popular

Ribó defén que les Falles són patrimoni de tots

Ribó defén que les Falles són patrimoni de tots
29/06/2017 -

“Les festes de la ciutat de València són diverses, i són patrimoni de tots i totes, i el regidor Pere Fuset ha treballat de valent per elles. Per dignificar el Museu Faller, per donar suport els artistes que fan possible la festa i despolititzar l’elecció de les Falles Municipals. A més, ha promocionat la festa amb professionalitat, fins a l’àmbit internacional”. Així, nomenant molts dels avanços aconseguits en la regidoria de Cultura Festiva, amb aquests i altres arguments, ha defensat l’alcalde Joan Ribó la gestió del regidor Pere Fuset. Durant el debat plenari generat per la petició del grup Ciutadans, que ha demanat el cessament de l’esmentat edil, Joan Ribó ha reiterat que Pere Fuset té la confiança de l’alcalde i del Govern de la Nau, “per la seua incansable i encomiable tasca al capdavant de la regidoria de Cultura Festiva i perquè les Falles no són patrimoni de cap partit polític”.

L’alcalde, que ha lamentat l’actitud dels qui “voldrien patrimonialitzar la festa, que és un moviment ciutadà de primer ordre, divers i plural”, ha qüestionat amb quina autoritat es pot demanar que s’aparte un regidor del seu càrrec quan, per exemple, “ha treballat perquè el Museu Faller siga un museu en majúscules, ha renovat el seu contingut i n’ha impulsat la difusió i dinamització, amb la programació d’activitats”.

A més, ha continuat Joan Ribó, “Pere Fuset és qui ha aconseguit que un jurat d’experts, sense vinculacions partidistes, siga el que trie les Falles Municipals, i qui ha fet unes bases consensuades amb el Gremi d’Artistes Fallers, al que, per cert, s’ha augmentat el seu conveni amb l’Ajuntament”.

“Parlem –ha continuat l’alcalde- d’un regidor que ha aconseguit uns cartells de promoció de les Falles amb un nivell de professionalització que ha sigut lloat per veïns, turistes i professionals del disseny. I pels fallers. I això ha tingut una repercussió com mai s’havia vist. Una promoció de la festa que ha arribat al món amb la campanya Falles UNESCO que va culminar amb la històrica Crida a la Humanitat, i amb la Cavalcada del Patrimoni, d’indubtable èxit. Amb una cobertura televisiva d’àmbit estatal i internacional mai vista”.

“L’obertura, per primera volta en la història, del balcó de l’Ajuntament durant les mascletaes a totes les comissions falleres i a la ciutadania, i les noves línies de subvenció per a les comissions falleres, per tal de valorar les bandes de música, són altres iniciatives amb les quals el regidor Pere Fuset ha impulsat les Falles”, ha afegit l’alcalde, qui també ha recordat que la tasca desenvolupada per Cultura Festiva “per racionalitzar i afavorir la convivència durant aquestes festes, que cada vegada són més multitudinàries”.

“El regidor Pere Fuset, amb l’equip de Junta, també ha sigut el qui ha dignificat l’Exposició del Ninot, traslladant-la de la carpa on es muntava, fins a un lloc tan emblemàtic de la ciutat com és el Museu de les Ciències. Ha recuperat actes i n’ha millorat altres cap a l’excel·lència, així com ha fet amb la Setmana Santa Marinera, les festivitats del Corpus i de Sant Vicent Ferrer, i la renovada i exitosa Gran Fira de València, que, com el Nadal, ha arribat als barris”:

“Demaneu la dimissió de qui també ha rellançat Expojove, ha impulsat la declaració BIC de la Processó Cívica del Nou d’Octubre i ha reivindicat que les festes, per fi, siguen considerades Cultura Festiva”, ha conclòs l’alcalde, manifestament molest davant dels regidors “que han volgut polititzar els sentiments, les tradicions, la cultura popular” als qui ha aclarit: “Pere Fuset té la meua plena confiança, i la del Govern de la Nau”.

Per la seua banda, la regidora del Grup Municipal Ciutadans, Amparo Picó, que ha presentat la moció demanant el cessament de Pere Fuset, ha assegurat que aquest edil “ha aconseguit tindre a tot el món faller en contra, a través de la polèmica i la crispació amb temes que han afectat la sensibilitat dels valencians i valencianes”. A més, ha denunciat, “l’abusiva concessió de contractes menors que ha dut a terme i el fet que haja renunciat l’assemblea de presidents de les falles”.

A l’hora de debatre aquesta proposta, el regidor popular Fèlix Crespo ha lamentat les formes de l’actual regidor de Cultura Festiva, “a qui no li interessa parlar dels problemes que pateix el món faller”, i s’ha fet ressò “del malestar generat amb mesures com l’enquesta realitzada per a conéixer el col·lectiu faller, al que –segons Crespo- Fuset ha girat l’esquena”.

Pel que fa a aquesta enquesta, que també ha sigut objecte de debat, l’alcalde ha explicat l’interés de l’equip de govern de conéixer la diversitat d’opinions en les comissions falleres, “perquè el camí cap a l’excel·lència, o té la complicitat dels fallers de base, o serà impossible d’aconseguir”.

“Mentre jo siga alcalde, aquest Ajuntament no destruirà les opinions de ningú, com en altres temps feien aquells que cremaven llibres, que és el que vostés reclamen ara, en ple segle 21. Totes les opinions, ens agraden o no, són importants. I clar que són rellevants les opinions dels fallers de base!”, ha resolt Joan Ribó, en recordar que quan el PP governava també feia enquestes “però, la diferència, és que no les publicaven”.

En debatre al Ple l’esmentada enquesta, que –tal com ha informat l’alcalde- van realitzar el 87% de les persones que havien sigut convidades a omplir-la, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que el 99,6% d’ells la van completar, “de forma lliure, anònima i voluntària”; una dada que li ha servit per a demostrar l’absència de polèmica entre els fallers “més enllà dels comunicats incendiaris del PP”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 14 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris