caixa popular

Ribó defensa l'envelliment actiu en la jornada "Más que abuelos"

Ribó defensa l'envelliment actiu en la jornada "Más que abuelos"
23/10/2018 -

L’envelliment actiu i la transmissió intergeneracional dels coneixements són les dues idees que l’alcalde de València, Joan Ribó, ha defés hui en la Jornada «Más que abuelos» organitzada «per valorar les persones majors». En aquesta trobada, promoguda per la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), en col·laboració amb l’Hospital General, «se celebra d’acord amb un progrés, compromés en la transformació social des de la solidaritat, amb la ferma voluntat de combatre qualsevol forma d’exclusió».

L’alcalde, que ha participat en l’acte inaugural d’aquesta jornada ha recordat «les mobilitzacions i les reivindicacions de les dones i homes pensionistes en la seua lluita per unes pensions dignes i suficients, que han servit per a universalitzar en la nostra societat la consciència de la força d’un col·lectiu cada vegada més nombrós a València i en la resta del món».

Segons les seues paraules, «aquest col·lectiu, preocupat per aconseguir un benestar i una qualitat de vida cada vegada major, també manifesta noves actituds vitals, amb una vida més activa, més social i més autònoma, i aquesta jornada ens proposa aprofundir sobre eixa situació en el present d’una societat on prevalguen la solidaritat i el respecte intergeneracional».

Joan Ribó ha celebrat que, «afortunadament València és una ciutat amb una societat civil activa que reflexiona sobre la importància del paper de les persones majors, que, a més de fomentar la convivència i l’oci, impulsa l’activitat com un element clau, sense oblidar la labor assistencial a les persones que la necessiten». D’aquesta manera, ha explicat que «en aquest moment, en què les persones majors també manifesten la necessitat de fer coses que abans semblaven impensables a eixa altura de la vida, són molts els objectius i els reptes per complir».

«Per a complir aquests objectius –ha conclòs- els poders públics compten amb col·laboradors com la UDP i amb projectes com el que impulsa l’Hospital General, que hui es donen la mà en la causa comuna que els majors siguen cada vegada més actius, mantinguen i cuiden el seu estat físic, emocional, ocupacional i psicològic en la societat de tots i totes».

A l’acte inaugural també han participat responsables de la UDP, i representants de les entitats col·laboradores: la directora general d’Assistència Sanitària de la Generalitat, Mariam García Layunta; el director gerent de l’Hospital General, Enrique Ortega; i el director de Relacions institucionals de l’empresa farmacèutica Janssen, Ramón Frexes.

NOVETATS EMT

D’altra banda, en concloure la inauguració i davant les preguntes dels periodistes, Joan Ribó ha parlat dels canvis introduïts per l’Empresa Municipal de Transports (EMT) «per a millorar el servici». Entre les propostes realitzades Ribó ha recordat les impulsades per evitar qualsevol mena d’agressió a les dones, o les mesures per pal·liar les molèsties que genera qui fuma en les marquesines. Ribó també ha ressaltat la iniciativa perquè dos menors de sis anys puguen viatjar amb un adult sense abonar el trajecte, i ha resumit assegurant que totes les propostes han sigut pensades per a millorar la qualitat del servici i fer-ho més adaptat a la ciutat perquè dispose del gran transport públic que mereix».

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − dos =